Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erdoğan İsrail'e yüklendi

        Kuveyt’te “Üstün Müslüman Şahsiyet” ödülünü alan Başbakan Erdoğan’ın hedefinde İsrail vardı: Herkes susabilir, herkes tepkisiz kalabilir, herkes susarak onaylayabilir, ama biz susmayız, susamayız ve emin olunuz susmayacağız.

        Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gece Şeyh Fahad Al-Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü Kurulu tarafından kendisine verilen “Üstün Müslüman Şahsiyet” ödülünü dün akşam törenle aldı. Tören öncesi yoğun bir programı olan Erdoğan, Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah ve ardından Kuveyt veliaht Prensi Şeyh Nawaf ile bir araya geldi.

        EMİR’LE GÖRÜŞEMEDİ

        Ulusal Meclis Başkanı Casim Muhammed Abdulmuhsin El Harafi ile de görüşen Erdoğan’ın Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile yapması planlanan görüşme ise Şeyh’in rahatsızlanması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Erdoğan ödül töreninde yaptığı konuşmada İsrail’e yüklendi. İsrail’in Filistinlileri insanlık dışı yöntemlerle katlettiğini, Akdeniz’de korsanlık yapıp yardım gemisine saldırarak 9 Türkü şehit ettiğini belirtti. Erdoğan, “Biz bunu görmezden, duymazdan geleceğiz öyle mi? Herkes susabilir, herkes tepkisiz kalabilir, herkes susarak onaylayabilir, ama biz susmayız, susamayız ve emin olunuz susmayacağız’’ dedi. Gazze’de, Bağdat’ta, Kabil’de, Darfur’da yaşananlara kayıtsız kalmalarının istendiğini belirten Erdoğan, “Bütün dünya susuyor. Bütün dünya tepkisiz. Bütün dünya bunu görmüyor, duymuyor, hissetmiyor. Öyleyse siz de sesinizi çıkarmayın diyorlar. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Biz bir kalp taşıyoruz, bizim vicdanımız var. Biz insanız ve insani değerlere inanıyoruz. İnsanlığımızı, vicdanımızı her şeyin üstünde tutuyoruz. Sesi çok çıkanın güçlü olduğu bir sistemi biz asla kabul etmiyoruz. Hakkın değil gücün öne çıktığı, hukukun değil zorbalığın egemen olduğu bir düzene biz asla boyun eğemeyiz’’ dedi.

        ORTADOĞU SCHENGEN’İ

        AB’deki gibi Ortadoğu Schengen’i isteyen Erdoğan, “Hem ‘Biz birbirimizin kardeşiyiz’ diyeceğiz, hem aramıza engeller koyacağız’’ dedi. Yalanlar, dedikodular üzerine kaleme alınmış, bir tarih üzerine, bu bölgelerin ülkeleri, halkları birbirine mesafeli hale getiriliyor diyen Erdoğan şunları söyledi: “İşte biz bugün bu mesafeleri ortadan kaldırıyoruz, kaldırmalıyız. Ön yargıları ortadan kaldırıyoruz, kaldırmalıyız, ezberleri bozuyor ve bozmalıyız, bu bölgedeki 100 yıllık hasreti artık sona erdiriyoruz erdirmeliyiz. Bugün ülkeler olarak halklar olarak iki kardeş nasıl hasretle kucaklaşırsa işte öyle kucaklaşıyoruz.’’

        ‘ONE MINUTE’ SAHNESİ İZLENDİ

        Erdoğan, “Leyla ile Mecnun’’u diğer adıyla da “Leyla ile Kays’’ı Türk ve Arap edebiyatının en önemli eserlerinden birisi olduğunu belirterek “Leyla bir ha çekse bütün coğrafyadan duyuluyor” dedi. Törende Erdoğan’ın Davos Zirvesi’ndeki konuşması ve Mavi Marmara gemisinin görüntüleri izlendi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ