Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Libya'da Türk şantiyeleri alevlere teslim - VİDEO

        Libya'da bir inşaat şirketinde çalışan Samsunlu iki işçi, şantiyelerinin basılıp her şeyin yağmalandığını belirterek, "İnsanlar aç, susuz, çok perişan bir durumda" dedi.

        Libya'dan Türkiye'ye dönen 45 yaşındaki Ahmet Yıldız, Bingazi'de çok sayıda kişinin Türkiye'ye dönmek için beklediğini belirtti. İnsanların aç, susuz, çok perişan bir durumda olduğunu söyleyen Yıldız, Türklerin çalıştığı şantiyelere de saldırıların yapıldığını, yağmalamalar olduğunu kaydetti. Kendilerine yönelik bir fiziki saldırının olmadığını anlatan Ahmet Yıldız, Libya'da yaşadıklarını şöyle anlattı: "20 Şubat'ta akşam saat 16.00 sıralarında kampı basıp yağmaladılar. Ellerinde satırlarla her tarafı yaktılar. Biz de çalıştığımız inşaata sığındık. Kaldığımız yerden tanıdığımız bir arkadaşımızın arabasıyla 350 kilometre mesafede bulunan Bingazi'ye gittik. Yolda yakılan ateşlerin arasından zor geçtik. En az 30 kere önümüzü kestiler. Türkiye'nin uçak gönderdiğini duyduk, kaldığımız yerden Bingazi'ye gittik. Yol boyu çok perişan bir durum vardı. Askeri havaalanının etrafını sarmıştı. Bizi içeri almadılar. Bingazi'de otele gidelim dedik her taraf ateş topu idi, zor kaçtık. Havaalanının yanında bir petrolde sabaha kadar sığındık. Şu anda arkadaşlarımızın yemekleri yok. Yiyecek içecekleri yok. Çok zor durumdalar. Açlıktan ölebilirler. Bingazi'ye ulaşamayan çok vatandaşımız var."

        Ahmet Yıldız'la birlikte dönen Mehmet Kavas da yaşadıkları korku dolu anlarla ilgili şunları dile getirdi: "Akşam üzeri işi bıraktık, şantiyeye geldik. Arabalarla gelerek şantiyeyi bastılar. Her tarafı yaktılar. 'Size bir şey yapmayacağız' dediler her şeyi alıp gittiler."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ