Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin 'şeriat kanunu' istedi

        Rusya Başkanı Vladimir Putin, ülke ekonomisinin en önemli sorunu haline gelen yolsuzluğa karşı şeriat yasalarının uygulanmasını istedi.

        Önde gelen siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşme sırasında rüşvet alan devlet memurlarına karşı çok sert cezalar alınmasını isteyen Putin, aynen şeriat düzeninde olduğu gibi, rüşvet alanların ellerinin kesilmesi gerektiğini söyledi.

        TÜM NORMLARI AŞTI

        Yeni Başkan Dmitriy Medvedev'in de hazır bulunduğu toplantı sırasında Komünist Parti lideri Gennadi Zyuganov ülkedeki yolsuzluk oranının tüm normları aştığını belirtti. Zyuganov, "100 daireli bir bina inşaatına izin almak için 24 saat boyunca evrak için çeşitli makamlara koşturmak ve her uğradığın yerdeki kişilere de rüşvet vermek gerekiyor" şeklinde konuştu.

        BU ELLERİ KESMEK LAZIM

        Bu sözler üzerine Putin, "Sözlerinize katılıyorum. Bu ellerin kesilmesi iyi olurdu, aynen orta çağlardaki gibi" sözleriyle karşılık verdi. Zyuganov'un böyle bir ugulamaya gidileceğinden kuşku duyduğunu belirtmesi üzerine konuşmasına devam eden Putin, "Yeter ki bir başlayalım. Bir daha hiçbir elin rüşvet için açılmadığını göreceksiniz" dedi.

        BUGÜN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ