Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kırgız Başbakan'dan 'çılgın proje' yorumu:

        Ankara'da temaslarda bulunan Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambeyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çılgın proje hakkında değerlendirme yaptı. Atambeyev, ''Tayyip Abi ne düşünüyorsa, ne söylüyorsa bunu yapar, bunu gerçekleştirir.'' dedi.

        Atambayev, Çankaya'da bulunan Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde söyleşiye katıldı.

        TUSKON'un düzenlediği işadamları toplantısından gecikmeli olarak gelen Atambeyev, ''Türk işadamlarında çok büyük bir heyecan gördüm. O nedenle bu toplantıya geç kaldım. Kırgızistan'ın ilerlemesi için özellikle Türk işadamlarının yatırımlarına çok büyük ihtiyaç var.'' dedi.

        Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kırgız Başbakan, bundan önce ülkesine yapılan yatırımların çok iyi değerlendirilmediğini ve yatırımların Kırgız halkına istenilen ölçüde yansımadığını, bunda Kırgızistan'daki yönetimlerin yanlış kararlarının etkili olduğunu vurguladı. Kırgızistan'ın kalkınması için yatırımcıların ülkeye çekilmesi gerektiğini belirten Atambayev, ''İş adamları için Kırgızistan'ı cennet yapacağız. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz.'' diye konuştu.

        Ankara ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin bazı alacaklarını sildiğini söyleyen Atambayev, Türkiye'deki gelişimi taktirle takip ettiklerini belirtti.

        Atambayev, Türkiye'nin kendilerine yapacağı çok önemli katkılar olduğunu söyledi.

        Atambeyev, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'çılgın proje' hakkında değerlendirme yaparak, ''Tayyip Abi ne düşünüyorsa, ne söylüyorsa bunu yapar, bunu gerçekleştirir.'' dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ