Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "‘Türkiye ilerleme konusunda çok iyi bir örnek"

        ‘Yeni Butto’ benzetmesi yapılan Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Har, Türkiye’nin ilerleme konusunda çok iyi bir örnek olduğunu söyledi. Türkiye’yi ziyaret eden 34 yaşında Pakistan’ın ilk kadın Dışişleri Bakanı Har, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı baş başa görüşmede, “Evime gelmiş gibi hissediyorum” dedi.

        ‘GÜL TRENİ’ İÇİN DESTEK

        Türk yatırımcıları ülkesine davet eden Har, “Türkiye-Pakistan arasındaki tren yolu projesi olan ve adını Cumhurbaşkanı Gül’den alan ‘Gül Treni’ projesinin erken tamamlanması için özel sektörün desteğini bekliyoruz” diye konuştu. Ortak basın toplantısında Davutoğlu, iki kere Har’ın zarafetine atıfta bulunarak, “Sizin mevcudiyeti niz bü yük bir onur. Zarafetiniz ve onurlu duruşunuzla ükenizi temsil edişiniz bir şanstır. İslam dünyası Pakistan’ın sesini sayenizde daha gür şekilde duyacak” dedi.

        ‘TÜRKLER KARDEŞİMİZ’

        Har, Habertürk TV’ye verdiği röportajda ise sel felaketini hatırlatarak gerçek kardeşlerinin Türkler olduğunu söyledi. Har, “Bazen kendimiz için yapabileceğimizden fazlasını Türkler bizim için yaptı. Artık bu iyi ilişkileri ekonomik dünyaya geçirmeye çalışıyoruz” dedi. Har, “Türkiye, bir ülkenin nasıl ilerlediği konusunda çok iyi bir örnek ve sembol” diye konuştu.

        GAZETE HABERTÜRK / BAHAR BAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ