Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiltere'de ayaklanma önlemi: twitter'ı kapatmak

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        KUZEY AFRİKA'DA 'YES' İNGİLTERE'DE 'NO'

        Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki ayaklanmalarda demokratik gelişmeler açısından önemli rol oynadığına özellikle vurgu yapılan sosyal medya ağları Facebook ve Twitter'ın Batı demokrasinin önde gelen ülkelerinden İngiltere'de ayaklanmalar esnasında bir önlem olarak kapatılması gerektiğini söyleyen politikacılar çıkıyor.

        Telegraph'a göre, İngiltere'de Twitter ve diğer sosyal medya servislerine sınırlandırmalar gelebilir.

        'TWITTER'I BİR KAÇ SAATLİĞİNE KAPATIN DÜNYANIN SONU GELMEZ'

        Londra'da başlayıp sonra İngiltere'nin diğer şehirlerine de yayılan ve günlerce süren kargaşanın ardından, şu sıralar bu yönde bir daha vuku bulacak olaylara polisin nasıl daha etkin bir biçimde el koyabileceği tartışılırken,

        İngiliz Muhafazakar Parti milletvekili Louise Mensch ayaklanmalar esnasında sosyal medya ağı sitesinin internetle olan bağlantısının kesilmesini önererek Twitter'ı hedef aldı.

        " Eğer ayaklanmaya dair bilgi ve korku Facebook ve Twitter üzerinden yayılıyorsa, bu siteleri bir ya da iki saat kapatın sonra açın, dünya'nın sonu gelmez" diye tweet yolladı.

        POLİS VE İSTİHBARAT'IN DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR

        David Cameron da bu türden ayaklanmalara daha etkin karşılık vermek için bir takım önlemler alacağının sinyallerini veriyor.

        Telegraph, polis ve istihbaratın Twitter gibi sosyal medya hizmetleri ve mobil mesaj sistemlerinin ayaklanmalardaki rolünü değerlendirmesinin ardından, bu tür hizmetlere yönelik sınırlamalar gelebileceğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ