Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İşte Gül’ün Esad’a yazdığı mektup: Sonra hayıflanma

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a gönderdiği mektubun içeriği açıklandı. Gül, mektubunda Esad’a “Liderliğini cesaretle ortaya koyma vakti çoktan geldi” diye seslenirken, “Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem” dedi.

        ‘CESARET VAKTİ’

        Cumhurbaşkanı Gül, mektubunda öncelikli olarak Suriye’de akan kardeş kanının Türk insanının yüreğini sızlattığını vurguladı. Suriye’nin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Gül, Esad’a “Liderliğini cesaretle ortaya koyma vakti çoktan geldi” dedi. Halkın demokrasi yönündeki meşru taleplerinin samimiyet ve süratle yerine getirilmesine yönelik çağrılarını yineleyen Gül, bu durumda Suriye’deki olumsuz şartların aynı hızla iyileşeceği kanaatinde olduğunun altını çizdi. “Değişim rüzgârlarının önünde savrulmak yerine değişimi yönlendiren bir lider olmanın Esad’ı tarihi bir konuma oturtacağını” vurgulayan Gül, “Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem” dedi.

        CİDDE’YE GİTTİ

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren “Oxford Centre for Islamic Studies”in üyesi olduğu Mütevelli Heyeti toplantısı için dün akşam Suudi Arabistan’ın Cidde kentine gitti. Toplantıya Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah, eski Suudi Arabistan eski İstihbarat Şefi, Wasington ve Londra Büyükelçisi Prens Türki ve Mütevelli Heyeti Başkanı Dr Abdullah Naseef de katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, toplantı sonrasında verilecek yemekte Suudi Arabistan’ın önde gelen işadamları ve resmi yetkilileriyle bir araya gelecek.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ