Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sarkozy'den Araplara tavsiye

        Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Arap Baharı'nın demokrasi değerlerinin İslam'a aykırı olmadığını göstermesi gerektiğini" söyledi.

        Fransa'nın yurt dışındaki büyükelçilerinin katılımıyla Paris'te düzenlenen konferansta konuşan Sarkozy, Arap ülkelerinde gösteri yapan halkın ve gençlerin, evrensel değerler olduğunu ve bunların ilk sırasında demokrasinin geldiğini gösterdiğini belirtti.

        Arap ülkelerindeki halk ayaklanmalarının bazen Berlin duvarının yıkılması ve komünizmin çökmesine benzetildiğini ifade eden Sarkozy, "Bu, tarihi önem bakımından doğru. Bu, Doğu Avrupalıların Batı Avrupalılarla aynı özgürlük haklarına sahip olduğunu, Arap toplumunun Batı toplumuyla aynı özgürlük haklara sahip olduğunu görmek istemeyenler için de doğru" dedi.

        "FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN AB ÜLKELERİ TEK SES OLMALI''

        Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Filistin'in tanınması için AB üyesi ülkelerin hemfikir olması gerektiğini söyledi.

        Fransa'nın yurt dışındaki büyükelçilerinin katılımıyla Paris'te düzenlenen konferansta konuşan Sarkozy, ''Filistin'in tanınması için AB üyesi 27 ülke tek ses olmalı. Birlikte, sorumluluklarımızı üstlenmeliyiz'' dedi.

        İsrail-Filistin barışına yönelik müzakere yönteminde değişiklik istediğini yineleyen Sarkozy, ''ABD'nin rolünün tartışılmaz ve bu rolün yerinin doldurulamaz olduğunu'' ifade etti.

        Sarkozy, ancak müzakere çemberinin Avrupa'ya doğru genişletilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ