Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Askeri üste şüpheli paket

        ABD'nin Illinois eyaletinin güneyindeki bir Amerikan hava üssüne postayla şüpheli bir paket gönderilmesinin ardından 3 kişinin rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

        Şüpheli paketin gönderildiği Scott Hava Kuvveti Üssü komutanı Albay Michael Hornitschek, yerel saatle 09.00 sularında 2 ABD Posta Servisi görevlisiyle üste görevli bir askerin solunum yollarıyla derilerinin, posta odasında bulunan bir maddeye reaksiyon gösterdiğini söyledi.

        Bölgede yaşayanlar için herhangi bir tehlikenin bulunduğunu sanmadığını kaydeden Hornitschek, paketin ''birinin iyi niyetle sevk etmiş olduğu veya dökülmüş veya kırılmış bir şey'' olabileceğini belirtti. Ancak paket veya paketin içindeki madde hakkında bilgi vermeyen Hornitschek'in olayın kasten yapılmadığı konusunda garanti vermekten de kaçındığı görüldü.

        Tehlikeli madde uzmanlarının şüpheli paketi bir kutuda izole ettiklerini ifade eden Hornitschek, ancak kutudaki maddenin üsse gelen bir postaya mı yoksa üsten çıkan bir postaya mı ait olduğu hakkında da bilgi vermedi.

        Basına açıklama yaparken rahatlamış gözüken Hornitschek, üsteki maddenin 11 Eylül terör saldırılarının 10. yıl dönümüyle bağlantısının ''kesinlikle'' bulunmadığının sanıldığını söyledi.

        ''Bunu herhangi bir günde herhangi bir posta merkezinde meydana gelebilecek münferit bir olay olarak görüyoruz'' diye konuşan Hornitschek, olaydan etkilenen 3 kişinin Illinois eyaletine bağlı Belleville'deki bir hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildiklerini, ayrıca üsteki 13 kişinin de bir tedbir olarak arındırma işleminden geçirildiğini belirtti.

        Hornitschek olaydan haberdar edilenAmerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın soruşturma konusunda üsteki yetkililere yardım ettiğini sözlerine ekledi.

        Olayın ardından üste alarmların çalmasına ve megafonla bunun bir tatbikat olmadığı yönünde uyarılar yapılmasına ve tehlikeli madde kamyonları, yangın söndürme görevlileri ile ambulansların olay bölgesine gelmesine karşın üsteki güvenlik seviyesinin gün boyu değişmediği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ