Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi Beni Velid'de mi?

        Ulusal Geçiş Konseyi'nin üst düzey komutanlarından olan Abdülmecid Mlegta, "güvenilir bir kaynaktan" aldıkları bilgiye göre, Kaddafi'nin yanında oğlu Seyfülislam ve istihbarat şefi Abdullah El Senussi ile birlikte Beni Velid'e gittiğini açıkladı.

        Kaddafi'nin Trablus'un düşmesinden üç gün sonra Beni Velid'e gittiğini belirten Mlegta, "Orada bir operasyon merkezi kurmak ve bize yönelik saldırıları yönetmek istedikleri biliyoruz" dedi.

        Mlegta'nın verdiği bilgiye göre, Libyalı muhalifler ülkenin en büyük aşiretinin bulunduğu bölgenin önde gelenleriyle temasa geçerek Kaddafi'nin yakalanıp teslim edilmesini istediler, ancak bu isteklerine henüz bir cevap alamadılar.

        Mlegta, "Dört gün içinde bir sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. Krizi bitirebiliriz ama askeri harekat şu anda söz konusu değil. Beni Velid'deki aşirete saldıramayız çünkü Bingazi ve Zintan'daki birliklerimizin çoğu Beni Velid bölgesinden" diye konuştu.

        Üvey kızı Hana yaşıyor

        İngiliz Sky haber kanalı, Muammer Kaddafi'nin 1986'da ABDbombardımanında öldüğü bildirilen üvey kızı Hana'nın yaşadığını iddia etti.

        Haberde, Gassem Baruni isimli Libyalı bir doktor, Hana'nın Trablus'ta kendisinin de çalıştığı hastanede cerrah olduğunu ve en son 19 Ağustos'ta hastanede bulunduğunu söyledi.

        Sky kanalı, Libyalı muhalifler geçen hafta Kaddafi'nin Trablus'taki evine girdiğinde, Hana'nın pasaportunu bulduklarını da bildirdi.

        Sky, Hana'nın birkaç yıl önce Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela ile yan yana çekilen bir fotoğrafını da yayımladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ