Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Kaddafi Cezayir Devlet Başkanını aradı"

        Haberini Cezayir Devlet Başkanlığı kaynaklarına dayandıran gazete, Buteflika'nın Kaddafi'nin telefonuna cevap vermediğini kaydetti. El Vatan, devlet başkanı danışmanının Kaddafi'ye Buteflika'nın yerinde olmadığını, Cezayir'deki olaylarla meşgul olduğunu söylediğini belirtti.

        Kaddafi ve bazı yardımcılarının Buteflika ile görüşmeler için bağlantı kurmak üzere ilk kez girişimde bulunmadığını vurgulayan kaynaklar, Cezayir'in pozisyonunun açık ve tarafsız olduğunu, Libya'nın içişlerine karışmayı reddettiğini bildirdi.

        Görüşme talebinin ne zaman yapıldığını bildirmeyen El Vatan, Kaddafi'nin Cezayir-Libya sınırındaki Gadamis kasabasında olduğuna inanıldığını da yazdı.

        Libyalı muhalif güçlerin Ulusal Geçiş Konseyi'nin komutanlarından Abdülmecid Mlegta, Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'un 150 kilometre güneydoğusundaki çöl kasabası Beni Velid'de bulunduğunu tahmin ettikleri söylemişti. Mlegta, "güvenilir bir kaynaktan" aldıkları bilgiye göre, Kaddafi'nin yanında oğlu Seyfülislam ve istihbarat şefi Abdullah El Senussi ile birlikte Beni Velid'e gittiğini ifade etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ