Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi'nin oğulları son bir direnişe hazırlanıyor

        Guardian gazetesinin Trablus'tan kaleme alınan haberinde, Kaddafi'nin oğulları Saadi, Mutassım ve Seyfülislam'ın Trablus'un güneydoğusundaki askeri kamplarda olduklarının tahmin edildiği kaydedildi.

        Oğullardan Saadi'nin bu hafta Trablus Askeri Konseyi Komutanı Abdülhakim Belhac'ı iki kez çağırdığını ve müzakere teklifinde bulunduğunu anımsatan gazete, Belhac'ın, "kendisine iyi muamele edileceğine dair söz verdiğini söylediğini" aktardı.

        Guardian, Kaddafi ve oğullarının muhtemel kaçış güzergahının ülkenin birçok yerine uzanan nehir projesi üzerinde olduğuna inanıldığını da belirtti. 1990'lı yıllarda nehir projesinde çalışan mühendislerin, kanalların askeri araçların geçişini sağlayacak genişlikte olduğunu söylediği bildirildi.

        KADDAFİ KENDİSİNE BAĞLI GÜÇLERİN TESLİM OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ

        Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi kendisine bağlı güçlerin Libya'daki yeni yönetime teslim edilmesi talebini reddetti ve muhaliflere meydan okudu.

        Suriye merkezli El Rai Televizyonu'nda yayımlanan 2. ses kaydında Kaddafi, ''Libya teslim olmayacaktır ve sömürgeleştirilemeyecektir. Nerede olurlarsa olsunlar onlarla savaşacağız. Trablus'ta direniş artmaktadır ve yavaş yavaş kurtarılacaktır'' dedi.

        Ulusal Geçiş Konseyinin Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlere teslim olmaları için 1 hafta süre verdiği bildirildi.

        CAMERON: "KADDAFİ BİR CANAVARDI. DÜNYANIN ONSUZ DAHA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

        İngiltere Başbakanı David Cameron, Muammer Kaddafi'yi "canavar" olarak tanımlayarak, "Dünyanın onsuz daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

        Cameron, BBC Radyo 4'e yaptığı açıklamada, İngiliz güçlerinin Libya'daki başarıları konusunda gurur duymaları gerektiğini kaydederek, İngiltere'nin Libya'daki rolünü savundu.

        ABD'nin İngiltere'yi "zayıf müttefik olarak" gördüğü yönündeki görüşlere ve eleştirilere de yanıt veren Cameron, "ABD bizi en güçlü ve en güvenilir müttefiki olarak görüyor" dedi.

        Libya'daki durumun "Libya'nın zaferi olduğunu, Kaddafi'yi yabancı bir kuvvetin götürmediğini, bunu Libyalıların kendilerinin yaptığını" vurgulayan Cameron, şöyle konuştu:

        "Kaddafi bir canavardı. Kendi ülkesindekiler de dahil, korkunç suçların sorumlusudur. Dünyanın onsuz çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

        Cameron, dün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte Libya zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

        İngiltere Başbakanı Cameron'a geçen ay başında İngiltere'de yaşanan yağmalama ve kundaklama olayları da soruldu. Cameron, bu olayların "İngiltere'nin gerçekleri farkına varmasını sağladığını" kaydetti.

        LİBYALI MUHALİF KOMUTAN: "YENİ LİBYA, AŞIRI DİNCİLİKTEN SAKINACAK"

        Libya'da radikal geçmişe sahip olduğu bilinen muhalif komutan Abdülhekim Belhac, yeni Libya'nın aşırı dincilikten sakınacağını ve terörizme zemin olmayacağını söyledi.

        Belhac, yaptığı bir söyleşide radikal geçmişini önemsemeyerek, "terörizm olarak nitelendirdikleri şeyi asla desteklemedik ve desteklemeyeceğiz" dedi ve Libya'nın ılımlı bir Müslüman ülkesi olduğunu savundu.

        Abdülhekim Belhac, 2004 yılında CIA tarafından işkenceye uğradığını ifade ederken, ortak hedefleri, Libya lideri Muammer Kaddafi'yi devirmek olduğundan bundan ötürü kin tutmadığını kaydetti.

        Afganistan ve Irak'ta El Kaide ile birlikte çatışmalara giren ve dağılan Libya İslamcı Savaş Örgütü'nün lideri olan Belhac'ın, Libya'daki isyanda öne çıkan isimlerden biri olması soru işaretlerine neden olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ