Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Büyükelçisi Ankara'ya dönmüyor

        BM Soruşturma Komisyonu’nun Mavi Marmara saldırıyla ilgili raporuna tepki gösteren Türkiye, İsrail’e yönelik 5 maddelik yaptırım paketini devreye soktu. Pakette, Türk-İsrail diplomatik ilişkileri 2. katip seviyesine indirilirken, İsrail’in Ankara‘daki yüksek düzeyli diplomatlarına “Türkiye’yi terk edin” çağrısı yapıldı.

        Bu çağrının doğrudan muhatabı Ankara’da dört yıldır görev yapan Bergama doğumlu Büyükelçi Gaby Levy, Türkiye’nin yaptırım kararını iki haftadır tatil yaptığı Tel-Aviv’de öğrendi. Ankara’da görev yaptığı 4 yıl boyunca kendisini “yarı Türk” ya da “Türk dostu” olarak tanımlayan Levy, emekliliğinde doğum yeri Bergama’ya yerleşip İzmir’de ‘Türkiyenin fahri başkonsolosu” olarak görev yapmayı planlıyordu.

        ‘SON DERECE ÜZGÜNÜM’

        HABERTÜRK’ün telefonla ulaştığı Levy, “Bu karardan sonra Ankara’ya dönmem söz konusu olamaz. Artık sadece turist olarak gelirim” dedi. Türk-İsrail ilişkilerinin geldiği noktadan ‘son derece üzgün’ olduğunu ifade eden Büyükelçi Levy, her iki tarafın da atması gereken adımları atmadığını öne sürdü. Levy, “Türkiye’deki tüm dostlarıma sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. İki ülkenin dostluğu çok kıymetli, çok kutsal” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK / HİLAL KÖYLÜ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ