Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fil ve yavrusu su deposuna düşünce! VİDEO

        Hindistan'ın Bangdubi bölgesinde su deposuna düşen fil ve yavrusu orman görevlileri ile askerlerin 7 saatlik ortak çalışması sonucu kurtarıldı. Kurtarmada iş makineleri de kullanılırken, ilk önce yavru fil çıkarıldı.

        Hindistan'da orman görevlileri ile askerler ilginç bir kurtarma operasyonu yaptı.

        Bangdubi bölgesindeki bir su deposuna düşen anne ve 2,5 yaşındaki yavru fil ekipleri bir hayli uğraştırdı. Havuzun derin olması dolayısı ile dışarı çıkamayan fil ve yavrusunun yardımına ilk önce Bagdogra bölgesinden orman ofisi yetkilileri yetişti. Daha sonra askerler de yarıma geldi.

        Kurtarma çalışmasına görev alan Hintli yetkili Kanchan Banerjee, bölgedeki fillerin su deposundan su içtiklerini belirterek, bir fil ve yavrusunun içine düştüğünü ifade etti. Banerjee, yavru fili çıkarmanın rahat olduğunu aktararak, anne fili çıkarmak için bir hayli uğraştıklarını kaydetti.

        İlk önce yavru fil görevlilerin çabaları ve havuzun kenarına gelmesi sonucu elle çekilerek çıkarılıyor. Anne fili kurtarmak için ise su deposunun duvarı bir miktar kırılıyor. Çalışmada iş makineleri de yer alıyor. Sonunda 7 saatlik çalışma ile anne fil de su deposunda kurtarılıyor.

        Hindistan'ın ormanlık alanda yerleşen Bangdubi, 'fillerin koridoru' olarak adlandırılan bir bölge. Bölgede bu tür olayları görmek olağan bir durum olarak sayılıyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ