Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran'dan Türkiye'ye destek

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        İran'ı tedirgin edebilecek, NATO füze kalkanının Türkiye'ye konuçlandırılması kararına denk gelen Palmer raporunun gayriresmi ifşasından sonra, İran'dan Türkiye'ye tam destek geldi.

        TÜRKİYE'YE ARKA ÇIKIYOR

        İran Dışişleri Bakanlığı'ndan Mavi Marmara olayını araştırmak üzere hazırlanan Palmer Raporu'na yönelik yapılan açıklama Türkiye'ye arka çıkıyor ve Birleşmiş Milletler'i(BM) 'Sionist rejimin' bu tip raporların oluşturulması esnasında yaptığı yönlendirmeyi önlemeye ve bağımsız raporlara sahip çıkmaya çağırıyor.

        İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;

        SİONİST REJİM RAPORUN OLUŞTURULMASINI ETKİLEDİ

        "Bu rejim'in Gazze sularında Türk yardım gemisine yönelik gaddarlığını(saldırısını) araştırmakla görevli olan BM komitesinin rapor hazırlık sürecini sionist rejimin etkileme çabalarına karşı Dışişleri Bakanlığı ciddi kaygılarını ifade eder." ibaresi yer alıyor.

        ÖNKOŞULLAR KOYARAK SÜRECİ YÖNLENDİRDİLER

        İran Dışişleri Bakanlığı, daha olay araştırılmaya başlanmadan evvel İsrail'in araştırma sürecini ve nihai sonucu yönlendirmek amacıyla pek çok önkoşul koyduğuna işaret ediyor.

        BM RAPORLARINA SAHİP ÇIK

        İsrail elçisinin Ankara'dan gönderilmesini memnuniyetle karşılandığını söyledikten sonra bu rejimin uluslararası bağımsız araştırmaları yönlendirmesini engelleme yönünde çaba sarf edilmesi çağrısında bulunuyor.

        "Özgürlük filosuna yapılan saldırıyı araştıran olay inceleme komitesinin raporunda, yine rejimiin gerçekleri çarpıtması çabasına tanık olduk." dedikten sonra kısaca BM'e raporlara sahip çık diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ