Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Strauss-Kahn Fransa’ya geri döndü

        ABD’nin New York kentinde kaldığı otelde çalışan temizlikçi kadın Nafissatou Diallo’ya tecavüzle suçlanıp Paris uçağına binerken tutuklanan, sonra da aklanarak serbest bırakılan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn dün nihayet ülkesi Fransa’ya döndü.

        ‘İTİRAF KURTARMIŞTI’

        Eski IMF Başkanı Strauss-Kahn hakkındaki tecavüz davası 23 Ağustos Salı günü yapılan duruşmada savcının talebi üzerine düşürülmüştü. Savcı raporunda Strauss-Kahn’ı tecavüzle suçlayan Diallo’nun ifadesinde yalan söylediğini itiraf ettiğini belirtmişti. Ancak mahkemenin davayı düşürdüğü tarihte Strauss-Kahn IMF Başkanlığı koltuğunu çoktan kaybetmişti. Strauss Kahn davanın düşmesinin ve pasaportunun da iade edilmesinin ardından dün ülkesi Paris’e döndü. Paris Charles de Gaulle Havaalanı’ndan, eski televizyon yıldızı olan eşi Anne Sinclair ile birlikte ayrılan Strauss-Kahn’a ilgi büyüktü. Çok sayıda gazeteci eşiyle birlikte evine doğru giden Strauss-Kahn’ı görüntülemek için yoğun çaba sarf etti. Strauss-Kahn havaalanı çıkışında gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen ve milyonlarca Fransız tarafından cevabı meraka edilen “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna yanıt vermedi, hafifçe el sallayarak yoluna devam etti.

        ADAYLIK BİLMECESİ

        Strauss-Kahn’ın, Paris’e dönmesiyle 2012 yılında Sosyalist Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin tartışmalar da yeniden alevlendi. Tutuklanmasından önce yapılan anketlere Strauss-Kahn Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi durumundaydı. Hatta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin StraussKahn’ın seçimlerde zorlu bir rakip olacağını düşünerek tecavüz komplosunu planlamış olabileceğini iddia edenler bile olmuştu.

        DIANA’YI İZLER GİBİ TAKİP ETTİLER

        STRAUSS-KAHN KAÇTI PAPARAZZİLER KOVALADI

        Strauss-Kahn’ın hızlı seyreden otomobilinin tünelden geçerken paparazzilerin motosikletleri tarafından kuşatılması, İngiliz Prensesi Diana’nın Paris’te hayatını kaybettiği kazayı hatırlattı. Prenses ve sevgilisi Dodi Fayed’in bulunduğu otomobil paparazzilerin yakın takibi nedeniyle kontrolden çıkarak kaza yapmıştı. 31 Ağustos 1997’de meydana gelen kazada Prenses, Dodi Fayed ve şoförleri Henry Paul hayatlarını kaybetmişlerdi.

        KAHN, İKİ HAFTA İÇİNDE KAMUOYUNA KONUŞACAK

        Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fransa'ya geri döndükten sonra danışmanı aracığıyla yaptığı açıklamada, görüşlerini kamuoyuyla paylayacağını belirtti.

        Paris'e ayak bastığından bu yana Fransız basınının yoğun ilgisinden sıkılan Strauss-Kahn, iletişim danışmanı Anne Hommel aracılığıyla yaptığı açıklamada, iki hafta içinde kamuoyuna görüşlerini açıklayacağını söyledi.

        Hommel, Strauss-Kahn'ın, Paris'teki lüks evinin önünde basın ordusuna yaptığı açıklamada, gazetecilerin artık diğer komşuları ve iş yerlerini de daha fazla rahatsız etmemelerini ve eski IMF başkanının evinin önününden ayrılmalarını istedi.

        FRANSIZ YARGISINA İFADE VERECEK

        New York'ta hakkında açılan dava düşmesine rağmen Strauss-Kahn, Tristane Banon adlı Fransız gazeteci-yazar kadının açtığı davayla ilgili olarak Fransız yargısına ifade verecek.

        31 yaşındaki Banon, yaptığı şikayet başvurusunda, ''Strauss-Kahn'ın, dokuz yıl önce kendisine tecavüz girişiminde bulunduğu'' iddia etmişti.

        TECAVÜZLE SUÇLANMIŞTI

        Sofitel Oteli oda temizlik görevlisi Gineli kadının iftirasına uğrayarak 14 Mayıs'ta tutuklanan Strauss-Kahn hakkındaki dava, Yüksek Mahkeme Yargıcı Michael Obus'un kararıyla 23 Ağustos'ta düşürülmüştü.

        Geceliği 3000 dolar olan otel süitinin temizlik görevlisi Gineli Nafissatu Diallo'nun (32) iftirasına uğrayan Strauss-Kahn, Fransa'da 2012 cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adaylarındandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ