Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mavi Marmara raporu BM’ye güveni sarstı

        Başbakan Erdoğan, New York’taki temasları sırasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir görüşme yaptı.

        Edinilen bilgilere göre Erdoğan Ban’a Mavi Marmara raporunun Türkiye açısından “tam bir hayal kırıklığı yarattığını’’ ifade etti.

        Raporun, İsrail’in eylemlerini adeta meşrulaştırmaya çalıştığını ve BM’nin güvenilirliği ve tarafsızlığına ciddi anlamda gölge düşürdüğünü belirten Başbakan, Türkiye’nin üç talebinin yerine getirilmediği sürece İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesinin mümkün olmadığını bir kez daha yineledi.

        Ban ise, “Bu rapor, BM’nin değil. Palmer Paneli’nin raporu olarak değerlendirilebilir. Bunu BM’nin taraflılığı ya da tarafsızlığı biçiminde değerlendirmek çok da doğru olmaz. Biz bu tür durumlarda sadece üyeleri atıyoruz’’ dedi.

        Erdoğan, Ban’a Akdeniz krizine ilişkin Kıbrıs Rum yönetiminin tek taraflı olarak adım attığını ve petrol arama çalışmaları faaliyetlerinin önemli bir risk olduğunu ifade etti. Erdoğan, “İki taraf da çekilecek olursa, arama çalışmalarından vazgeçecek olursa biz buna razı oluruz. Aksi takdirde arama çalışmalarında ısrar olunursa Kıbrıs’taki mevcut müzakere sürecini sabote edici bir durum olur’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ