Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Arap dünyasının geleceği İstanbul'da tartışılacak

        İstanbul'da 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ''Diktatörlükten Demokrasiye Geçiş'' başlıklı uluslararası çalıştayda, Avrupa, Amerika, Arap dünyası ve Türkiye'den 50'yi aşkın üst düzey katılımcıyla, ''Arap Baharını'' dünü, bugünü ve yarınıyla masaya yatırılacak.

        Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, tarafından İstanbul'da düzenlecek çalıştayda, 50 civarında üst düzey katılımcı yer alacak.

        Baskıcı rejimlerin ardı ardına devrilmesiyle sonuçlanan ve Ortadoğu tarihinde yeni bir sayfa açan halk hareketleri, aynı zamanda Arap-Müslüman dünyasına dair önyargıların kırılmasını da sağlarken, bu dönemde Arap Baharı her yönüyle ele alınacak.

        Çalıştayda, demokrasiye geçiş sürecinde, Ortadoğu toplumlarının önündeki ''sancılı ve zorlu sürece'' yönelik değerlendirmelerin olması bekleniyor.

        Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve ve Georgetown Üniversitesi Müslüman-Hristiyan Anlayış Merkezi (ACMCU) işbirliğiyle düzenlenecek olan ''Diktatörlükten Demokrasiye Geçiş'' başlıklı çalıştay ile öncelikle bölgedeki mevcut durumun ve sorunların ele alınması; ardından geleceğe dair hedeflerle o hedeflere ulaşma yollarının belirlenmesi ve somut önerilerin ortaya konması amaçlanıyor.

        Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın ve Georgetown Üniversitesi ACMCU Kurucu Direktörü John L. Esposito'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan çalıştaya, farklı alanlardan ve ülkelerden konuklar katılacak.

        Katılımcılar arasında Tunuslu Lider Raşid Gannuşi, Mısır'ın Cumhurbaşkanı adaylarından Abdülmunim Ebul-Fütuh, Mısırlı yazar ve gazeteci Fehmi Hüveydi, ayrıca Rob Malley, Nadya Mustafa, Dalya Mücahid, İmad Şahin, Şirin Hunter, Anthony Shadid, Michael Thumann, Abdülhamit Bilici, Mete Çubukçu ve Şahin Alpay gibi araştırmacı ve gazeteciler yer alıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ