Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Füze kalkanında İsrail saf dışı

        NATO Savunma bakanları toplantısının ikinci gününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, füze savunma sistemlerinden elde edilecek bilgilerin İsrail'le paylaşılmayacağını belirtti.

        Füze savunma sistemlerinin İsrail topraklarını koruma altına alıp almayacağı şeklindeki soruya yanıt veren Panetta, "Biz tüm üyelerimizle ve füze savunma sisteminin oluşturulmasına katkı yapanlarla bilgi paylaşırız. İsrail bu sisteme katılmıyor. Bu sebepten dolayı bilgiye de erişimi olmayacak" dedi.

        Türkiye'nin PKK terör örgütüyle mücadelede kullanmak için ABD'den istediği Predator insansız hava araçlarının teslim tarihine ilişkin bilgi veremeyen Panetta, konunun detaylarına hâkim olmadığını ifade etti.

        Suriye'yle ilgili de konuşan Panetta, konuyla ilgili son Birleşmiş Milletler kararının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını ancak uluslararası kamuoyunun bu konuda gereken görüşe sahip olduğunu ileri sürerek "Esad rejimi meşruiyetini kaybetmiştir ve iktidarı bırakmalıdır" dedi. Panetta sözlerine şöyle devam etti: "İnanıyorum ki uluslararası toplum bir BM kararı olsun veya olmasın bu doğrultuda hareket etmeye ve baskı yapmaya devam edecektir"

        Savunma bakanından önce basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise Libya konusuna değinerek "İşin sonu artık görüş alanımızda. Kaddafi güçleri kaybedilmiş bir davanın savaşını veriyorlar. Libya'da gelinen durum artık geri döndürülemez. Biz doğru zamanda doğru şekilde doğru şeyi yaptık" dedi. NATO'nun operasyonlar bittikten sonra Libya'da ana bir rol üstlenmesini öngörmediğini ifade eden Rasmussen, NATO'nun talep edilmesi durumunda gereken her türlü yardımı sağlayacaklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ