Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Moskova'da Avrupa'nın en büyük buz pisti açıldı! VİDEO

        Rusya'nın başkenti Moskova'da Avrupa'nın en büyük buz pisti açıldı. Rus basınına göre pist, dünyanın en gelişmiş kış tesislerinden biri. Ruslar yeni buz pisti için bölgeye akın ediyor. Moskova'nın merkezindeki Gorki Parkı'nda açılan pistte buzun kalınlığı 15 santimetre. Tesiste kayan Lera Anpilova isimli bayan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Bu buzda kaymak tıpkı yağ gibi. Muhteşem bir pist!" şeklinde duygularını dile getirdi. Anton Sumin de, "Öyle güzel ki, buzda kayarken kendini tutamıyorsun" dedi.

        Moskova Belediyesi, 15 bin metrekarelik alanda bulunan buz pisti için Avusturya'dan özel soğutma teknolojisi getirdi. Uzmanlar, yağmur yağmazsa, artı 15 derece sıcaklıkta bile tesisteki buzların erimeyeceğini iddia ediyor.

        Pist ile ilgili açıklamada bulunan Moskova Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Sergey Kapkov ise , "Burası büyük bir mühendislik tesisi" ifadesini kullandı.

        Piste giriş bileti 350 ruble (yaklaşık 10 dolar). Hafta sonları biletler 300 rubleye düşüyor. Yetkililer biletlerin , Avrupa fiyatlarından daha ucuz olduğunu söylüyor. Avrupa'daki pistlerle kıyas yapan yetkililer, "Servisimiz daha mükemmel ve modern" diyor. Pistte aynı anda bin beş yüz kişi kayabilir. Ayrıca buz patenleri de bilet fiyatları içinde.

        Tesiste özel buz pateni dersleri de veriliyor. Spor Okulu Müdürü Anastasiya Grebenkina, buzda kaymak isteyenlerin mutlaka özel ders alması gerektiğine işaret ederek, "Eğitim şart" diyor. Kurs fiyatı ise aylık bin 200 ruble. Sabah saat 10.00'da açılan tesis, 23.00'e kadar hizmet veriyor. Tesiste, büfe ve dört restoran da hizmet veriyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ