Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Babası da yalancı çıktı

        Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün Fransa’nın “Soykırımı inkâra ceza” yasasına tepkisini ortaya koyarken “Cezayirliler, fırınlarda toplu olarak yakıldı, acımasızca şehit edildi” açıklaması yaptı ve Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy’ye “O soykırımı bilmiyorsan babana sor” mesajı verdi.

        ‘İDDİALAR GÜLÜNÇ’ DEDİ

        Bu sözler üzerine Sarkozy’nin babası Pal Sarkozy Fransız medyasına “Cezayir’de hiç bulunmadım. Marsilya’dan öteye geçmedim. Lejyonda sadece 4 ay askerlik yaptım. İddialar gülünç” açıklaması yaptı. Ancak Pal Sarkozy’yi, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine kaynaklık eden ABD’li yazar Dennis Abrams’ın kitabı yalanladı. Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Abrams’ın Sarkozy’nin biyografisini kaleme aldığı kitabın 22’nci sayfasında, baba Sarkozy’nin o dönemde Cezayir’in Sidi Bal’abbas şehrinde görevli olduğu ifadesi yer alıyor.

        İNTERNETTE 30 DOLAR

        ABD’li ünlü biyografi yazarı Abrams’ın Sarkozy’nin hayatını ve ailesini anlattığı “Nicolas Sarkozy” adlı kitabı internette 30 dolara satılıyor. Yunan gazetecilerin yazdığı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’nin tanıtımını yaptığı, Sarkozy’ye de hediye edilen bir başka kitapta ise Fransa Devlet Başkanı’nın ailesinin kökeni ve babasının lejyonerlik dönemi anlatılıyor. Pal Sarkozy’nin Cezayir’den Hindu China’ya gönderilmek istendiği ancak bir Macar doktorun düzmece raporuyla gidişinin engellendiği öne sürülüyor. Başbakanlık kaynakları Fransız basınında bugüne kadar bu iddiaların aksine hiçbir yazı yazılmadığını belirtiyor.

        HT GAZETE/BÜLENT AYDEMİR/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ