Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 8 çocuklu aileye Çin işkencesi

        Çin'in güneyindeki Guangzhou kentinde yaşayan varlıklı bir aile, çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraştı. Çocuk sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için 150 bin dolar harcayan çift buna rağmen sonuç alamadı.

        Taşıyıcı anne yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar veren aile iki kadınla anlaştı. Çift, çocuk özlemini riske atmamak için iki taşıyıcı anneye, erkeğin spermlerini yerleştirdi. Ancak bu arada beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Kadın da tüp yöntemiyle üçüzlere hamile kaldı. Geçtiğimiz yıl iki aylık bir dönem içinde 3'ü gerçek anneden ve 5'i de taşıyıcı annelerden olmak üzere toplam 8 çocuk sahibi oldular.

        Çok çocuk sahibi olmak Çin Halk Cumhuriyeti'nin "tek çocuk politikası"na aykırı olduğu için aile bu durumu yetkililerden gizledi. Ancak onların bu sırrını toplu fotoğraf çektirdikleri fotoğraf stüdyosunun bir çalışanı ele verdi.

        Haberin devamı ↓reklam

        EVLERİNDEN OLDULAR

        Şikayet sonrası Çinli yetkililer, ailenin 8 çocuk sahibi olduğunu tespit edince yasaları çiğnemekten soruşturma başlattı. Şimdi aile hem oturduğu evden taşınmak zorunda hem de ağır bir para cezasıyla karşı karşıya.

        'ZENGİNLİK ÇOK ÇOCUKLU OLMA HAKKI VERMEZ'

        Konuyla ilgili açıklama yapan Guangzhou Sağlık Müdürü yardımcısı, "Varlıklı oldukları ve bakma gücüne sahip oldukları için çok çocuk sahibi olma hakkını kendilerinde görüyorlar. Ayrıca taşıyıcı anneleri ikiz çocuk yapmaya zorlamaları onların hayatını da riske atıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ