Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Güney Koreli sivil heyetten Kuzey Kore'ye taziye ziyareti

        Kuzey Kore'nin yeni lideri Kim Jong-Un, ülkeye taziye ziyaretinde bulunan Güney Kore heyetini kabul etti.

        Babası Kim Jong-Il'in 17 Aralık'ta ölmesinin ardından liderliğe geçen Kim Jong-Un'un, bu ziyaret ile ilk kez Güney Koreli yetkililerle biraraya geldiği bildirildi.

        Seul Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, heyetin Kim Jong-Il'in cenazesinin bulunduğu Kumsusan Sarayını ziyaret ettikleri ve yeni lider ile de burada görüştükleri kaydedildi.

        Heyette, Kuzey ile yeniden bağ kurma politikasını hayata geçiren ve bu nedenle Nobel Barış ödülü alan Güney Kore'nin eski Devlet Başkanı Kim Dae-Jung'un dul eşi Lee Hui-ho ile eşi öldükten sonra Hyundai Grup Başkanlığını yürütmeye başlayan Hyun Jeong-eun yer alıyor.

        Hyundai şirketinin eski yöneticisi Chung Mong-hun, Kuzey Kore'de sanayi yatırımları yapılması için önemli çaba harcamıştı. 18 kişiden oluşan heyetin bu iki kadın üyesinin eşleri öldüğünde de Kuzey Koreli yetkililerden oluşan heyetler başsağlığı ziyaretinde bulunmuştu.

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-İl, 17 yıl süren iktidarı sırasında İşçi Partisi'nin liderliğini, Kore ordusunun başkomutanlığını ve Ulusal Savunma Komitesi'nin başkanlığını yürütmüştü. Kore halkı, lideri için yas tutmaya devam ediyor. Kim Jong-İl'in cenaze töreni çarşamba günü yapılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ