Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Libya, Libya Donanması

        Libya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, aylar süren iç savaş sırasında NATO'nun bombardımanı sonucu zarar gören donanmanın yeniden inşası, denizcilerin eğitimi ve askeri konulardaki işbirliği için, Türk ordusunu yanlarında görmek istiyor.

        Muammer Kaddafi'nin 42 yıl süren iktidarına karşı başlatılan halk ayaklanması sırasında muhalifleri bastırmak için kullanılmak istenen ancak NATO güçlerinin Mayıs ayında düzenlediği operasyonlar sırasında kullanılamaz hale gelen Trablus, Homs, Misrata, Sirte ve Bingazi gibi kentlerdeki üslerde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

        FRANSA VE İTALYA DA DEVREDE

        İç savaşın ardından Ulusal Geçiş Konseyi'nce (UGK) yeni atamaların yapıldığı donanma üslerinde, su altındaki batık gemilerin çıkarılması, bombalanan silah depoları ve binaların onarımı için aralarında Fransa ve İtalya'nın da bulunduğu bazı ülkeler girişimlerde bulundu.

        İç savaş sırasında kendilerine büyük destek sağladığını belirttikleri Türkiye'den bazı inşaat şirketlerinin yaklaşık 20 yıl önce Trablus ve Homs'taki limanları inşa ettiğini, ayrıca donanmada aktif olarak görev yapan kimi subayların da Türkiye'de eğitim aldığını hatırlatan yetkililer, askeri alanda daha fazla işbirliği yapmak gerçekleştirmek istiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ