Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamas Suriye'den çekildi!

        Anadolu Ajansı Hamas'ın Suriye'yi fiilen terk ettiğini iddia etti. Ajans haberinin güvenilir kaynaklara dayandığını bildirdi. Kaynaklar, Hamas'ın siyasi bürosunun yeni yeriyle ilgili açıklamayı yakında yapacaklarını belirtti.

        Basında daha önce Hamas'ın siyasi bürosunun Katar ya da Tunus'a gideceği yönünde haberler çıkmıştı.

        Geçtiğimiz ayın sonunda ABD'nin saygın gazetelerinden The New York Times, Gazze'deki bir Hamas yetkiliisine dayanarak, hiç bir Hamas liderinin Şam'da bulunmadığını yazmıştı.

        ÖNCE "TERKETMİYORUZ" DEMİŞLERDİ

        Hamas yetkilileri ise, geçen ay yaptıkları açıklamada, Şam'daki bürolarını kapatma veya başka yere taşınma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylemişlerdi. Hamas'ın uluslararası ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Suriye yönetiminin de Hamas'tan "Şam'ı terk etmesi" gibi bir istekte bulunmadığını belirtmişti.

        Ancak Gazze'yi kontrolü altında bulunduran Hamas'ın sürgündeki liderlerinin ailelerinin Suriye'deki karargahtan tahliye edileceği bildirilmişti. Şam'da bulunan Hamaslı yetkililer, tahliye kararının, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı devam eden ayaklanmaların ardından kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle alındığını ifade etmişlerdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ