Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya Christian Wulff istifa

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff,hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma sonrasında bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla istifa ettiğini duyurdu. Wullf istifasını "bana olan güven zedelendi" sözleriyle duyurdu.

        500 BİN EUROLUK KREDİ

        Wullf'un, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı döneminde bir işadamından 500 bin Euro'luk düşük faizli kredi aldığı iddia ediliyordu. Hannover Savcılığı önceki akşam bu konuyla ilgili Federal Meclis'e resmen başvurdu bulunmuştu.

        Ay başında, hakkındaki yolsuzluk iddialarını yazan Bild gazetesinin Genel Yönetmeni'ni tehdit ettiğinin ortaya çıkmasından sonra Wullf'un üzerindeki baskılar artmıştı. Ülkenin en yüksek trajlı gazetesi olan Bild, bugün Wulff'a istifa çağrısında bulunmuştu.

        MERKEL GEZİSİNİ İPTAL ETTİ

        Wullf'un istifa edeceği yönündeki beklenti üzerine Başbakan Merkel İtalya gezisini iptal etti. Merkel'in, Wullf'tan sonra yaptığı basın açıklamasında Wullf'un istifa kararına saygı duyduklarını ve derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Merkel, "Wulff, görev süresince tüm enerjisiyle modern ve açık bir Almanya için çaba harcadı. Bizlere çeşitliliğin ülkemizi güçlü kıldığını hatırlattı" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ