Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere Euro Bölgesi’nin çökmesi durumunda oluşacak felakee hazırlanıyor | Dış Haberler

        İngiltere İçişleri Bakanlığı, Euro Bölgesi’nin çökmesi durumunda ülkeye artacak göçle mücadele konusunda beklenmedik durum planları hazırlıyor. İçişleri Bakanı Theresa May, Daily Telegraph Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Beklenmedik durum planları hazırlamamız gerekir ve bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

        AB vatandaşları olarak Yunanlılar, Birleşik Krallık’ta yaşayıp, çalışabiliyor. Ancak İçişleri Bakanlığı mevcut rakamlara göre, Yunanistan’dan İngiltere’ye artan bir göçün olmadığını bildirdi. Bakanlık, Yunanistan’dan İngiltere’ye gelişlerin yakından takip edildiğini de kaydetti.

        HIZLA YAYILIR

        Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkması halinde krizin İspanya, İrlanda ve Portekiz gibi ülkelere de hızla yayılabileceği, bu durumda Euro Bölgesi dışında olan İngiltere’nin kurtarılmış bölge gibi görülebileceği belirtiliyor. Acil önlemler kapsamında, İngiltere’ye çalışmak için gelmeyi düşünen kişilere vize uygulaması getirilmesi de düşünülüyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ