Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Başbakan önce Barzani ile sonra Abbas ile görüştü

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesaisini Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'de gerçekleştirdiği ikili görüşmelere ayırdı.

        Erdoğan ilk olarak Gürcistan Başbakanı Nika Gilauri'yi kabul etti. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşme yarım saat geç başladı. Erdoğan, konuk Başbakan'ı ofisin kapısında karşıladı. Basın mensuplarının alınmadığı görüşmede Erdoğan ve Gilauri yaklaşık 1 saat görüştü.

        Erdoğan ardından Tunus Başbakanı Hamadi El Jibali ile biraraya geldi. Konuğunu yine kapıda karşılayan Başbakan Erdoğan, ile Jibali görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmede Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Ömer Çelik eşlik etti.

        Erdoğan'ın sonraki konuğu ise Irak Kürt Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani oldu. Erdoğan'ın önceki görüşmelerinin uzaması üzerine 15.00'de planlanan görüşme saat 16.30'da başladı. Başbaşa gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

        Erdoğan ve Barzani'nin, Irak'taki bölgesel gelişmeler, Sunni-Şii çatışmaları, Kürdistan bölgesi ile Irak merkezi hükümet arasında gerilen ilişkilerin üzerinde durduğu öğrenildi. Bağdat'ın bölgesel yönetime "Onayımız olmadan Türkiye'ye petrol satamazsın" şeklindeki uyarısının da görüşmede ele alındığı belirtildi.

        Erdoğan, son olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kabul etti.

        Görüşmelerin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken fotoğraf ve görüntüler başbakanlık tarafından basınla paylaşıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ