Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Şimdi sıra en kritik soruda

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağındaki iki pilotumuzun naaşlar dün bulundu.

        The Washington Post, naaşların, Cuma gününden beri arama çalışmalarına katılan ünlü Nautilus gemisi tarafından bulunduğunu belirterek, şimdi uçağın parçalarının yerinin tespiti için çalışma başlatıldığını duyurdu.

        Gazete, Titanik'in enkazını da bulan Bob Ballard ve ekibinin sahip oldukları güçlü sonar ve ekipmanlarla enkazın parçalarını bulabilcek yatenekte olduğunu belirtti.

        İPUÇLARINI BULABİLİR

        Bob Ballard, çalışmaları hakkında yorum yapmıyor ama daha önce benzer ankaz bulma çalışmalarında bulunmuş olan Charles Royce'a göre Nautilus uçağın vurulduğu yer hakkında ipuçları bulabilir.

        'UÇAK PARÇALARA AYRILMIŞ OLMALI'

        Uçağın pek çok parçaya ayrılmış olmasının yüksek ihtimal olduğunu belirten Royce'a göre bu uzun sürecek ve usandırıcı bir iş olacak. Gemi, enkaz parçaları boyunca ileri geri giderek araştırmalarını sürdürecek.

        Eğer geminin sonarları, uçağın düşerkenki yönüne doğru yatan bir parçayı bulursa, Naitulus'taki iki uzaktan kumandalı araç gönderilerek enkaz daha yakından incelenebilecek.

        TERS YÖNDEKİ AÇIKLAMALAR

        Suriye uçağın, kendi hava sahasında uçaksavar ateşiyle düşürüldüğünü iddia ediyor. Türkiye'den ise uçağın 12 millik suriye hava sahası dışında, yaklaşık 13 mil açıkta düşürüldüğüne dair açıklamalar yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ