Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Yeni füze kalkanı hazırlanıyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        İran’ın nükleer tehdidine karşı, bazı ülkelere füze savunma kalkanı kurmaya hazırlanan ABD yönetimi, benzer bir kalkanı Asya’ya da konuşlandıracak. Amerikan basınında çıkan haberlere göre Beyaz Saray yönetimi, son aylarda Kuzey Kore’nin artan tehditleri ve Çin’in askeri kapasitesini artırma planları karşısında, Asya’daki çıkarlarını koruyacak bir füze kalkanı kurmayı planlıyor.

        KÜRECİK’İN İKİZİ

        Plan kapsamında Tokyo yönetimi ile görüşmeler yürüten ABD’li yetkililer, Malatya, Kürecik’e konuşlandırılan ve 'X-Band' olarak adlandırılan erken uyarı radar sistemlerinden bir tanesini Japonya’nın güneyindeki adalardan birisine yerleştirecek. Bir radarın da Güneydoğu Asya bölgesine konuşlandırılacağı belirtiliyor.

        Kuzey Kore’nin son aylarda nükleer programına hız vermesi ve Çin’in ABD kentlerini vurma kapasitesine sahip kıtalararası DF-41 füzelerini test etmesi, Washington’da endişe yaratıyor.

        DONANMAYA BÜYÜK TEHDİT

        Savunma Bakanlığı, 'uçak gemisi katili' adıyla anılan DF41 füzelerinin, Amerikan Pasifik Filosu için büyük tehdit oluşturacağını öngörüyor. 1500 kilometre menzilli füzelerin, ABD’yi Güney Çin Denizi’nden uzak tutmak için geliştirildiği düşünülüyor.

        ABD’li yetkililer, Çin’in Pasifik bölgesinde artan askeri gücüne karşı bölgeye donanma yığınağı yapmaya başlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ