Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Pentagon, Suriye'ye fiili bir müdahalede bulunulmasını istemiyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ / Kasım CİNDEMİR

        ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Londra'da yaptığı konuşmada, Libya'da uygulanan 'uçuşa yasak bölge' uygulaması durumunu Suriye ile kıyaslamanın gülünç olduğunu belirtti. Dempsey, Suriyeli sığınmacılar için barınma alanlarının Türkiye ve Ürdün'ün içinde düşünüldüğünü kaydetti, "Suriye içindeki bir oluşumdan benim haberim yok" dedi.

        General Dempsey, Türk Genelkurmayı'nın ise, Suriye içindeki güvenli alanların NATO tarafından yaşama geçirilmesini istediğini ifade etti. Dempsey, NATO'nun böyle bir girişimi için kaynak gerektiğini ve böyle bir güvenli bölge kurulduktan sonra korunmasının üstlenilmesi gereğinin altını çizdi. Martin Dempsey, bu durumda, füze sistemlerine müdahalenin gerekebileceğine dikkat çekti.

        Dempsey, hava savunması ve ABD katkısı olmadan bir bombalama kampanyasının sorunlu olacağının Libya'da görüldüğünü de kaydetti. ABD Savunma Bakanlığı'nın bir trilyon dolarlık bir kesinti ile yüze yüze olduğunu belirten Dempsey, durumun daha da güçleştiğine işaret etti. Dempsey, Beşar Esad rejiminin siyasi çözüm istediğine kimseyi ikna edemediğini ve küstahlık sergilediğini de söyledi. Dempsey, İran'ın Esad rejimine verdiği desteği bildiklerini de söyledi.

        İRAN'A SALDIRI TEHLİKELİ

        Dempsey, İsrail'in İran'a yönelik bir saldırısının oldukça çalkantılı olan bölgede tehlikeli sonuçları olacağını da söyledi. Dempsey, İsrail'e "bizi önceden uyarın" demediğini de belirtti ve sonrasında sorumluluk üstlenmek istemediklerini ifade etti. Martin Dempsey, bir saldırının, İran'ın nükleer emellerine son vereceğinin garantisi olmadığını, nükleer porgramı erteleyebileceğini ama imha edemeyeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ