Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Karikatüre karikatürlerle savaş

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı Muhammed Peygamber'e dair müstehcen karikatürlere, karikatürlerle mücadele başlatıldı. Mısır'da yayınlanan El Vatan gazetesi, pazartesi günü "Karikatürlere karikatürlerle savaş" sloganı ile bir kampanya başlattı ve batının İslam dünyasına bakışını eleştiren 13 karikatürü sayfalarına taşıdı.

        Laik çizgideki El Vatan gazetesi, Charlie Hebdo'ya tepki olarak yayınladığı 12 sayfalık özel ekin 2 tam sayfasını karikatürlere ayırırken, diğer sayfalarında da ülkenin önde gelen din ve siyaset adamlarının makalelerine yer verdi.

        BATININ GÖZÜYLE İSLAM

        El Vatan'daki karikatürlerden birinde, duvar iki fotoğraf bulunuyor. Üzerinde ABD bayrağının renkleri olan bir fener, sıradan bir Müslüman'a ait olduğu anlaşılan resmi es geçerek, elinde kanlı bir bıçak tutan radikal İslamcı bir kişiyi gösteren diğer resmi aydınlatıyor.

        Bir başka karikatürde de camlarında 11 Eylül'de vurulan ikiz kulelerin olduğu bir gözlük resmedilmiş. Gözlüğün altında da ''Batı'nın gözlükleriyle İslam Dünyası'' yazıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ