Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'da Diyarbakır-Urfa kavgası

        GAZETE HABERTÜRK

        Ukrayna’nın ticaret ve liman şehri Odessa’nın 90’lı yıllardan bu yana en büyük pazarı unvanına sahip 7’nci Kilometre Pazarı’nda (7KM) 8 Türk vatandaşı arasında 1 Kasım’da bıçaklı bir kavga yaşandı. Bıçaklı kavga ülke basınına Azeri-Ermeni gerginliği olarak yansıdı.

        TARİHİNDE İLK KEZ

        Odessa bölgesinin 7KM Pazarı yönetiminden yapılan açıklamada yaklaşık 20 bine yakın işadamı ve on binlerce işçinin çalıştığı pazarın 20 yıllık tarihinde ilk defa yabancıların arasında bıçaklı kavga gerçekleştiği ifade edildi.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Pazar yönetimi, Kürt kökenli 8 Türk vatandaşının arasında geçmişe dayanan husumet olduğunu iddia etti. Edinilen bilgiye göre kavga Şanlıurfa ve Diyarbakırlı iki grup arasında gerçekleşti. Kavgaya karışan 4 kişinin 7KM Pazarı’nda işçi olarak çalıştığı, diğer 4 kişininse aralarındaki sorunu çözmek için Türkiye’den Odessa’ya gittiği belirtildi.

        Görgü tanıklarıysa olayı şöyle anlattı:

        “Pazarın özel güvenlik birlikleri ve polisler hızlı davranarak kavgayı ayırdı ve 4 kişiyi tutuklayıp karakola götürdü. Diğer 4 kişiyse arabayla kaçmaya çalışırken pazarın çıkış kapısında yakalandı. Arabada bulunanlar da yaralanmıştı.”

        Ukrayna İçişleri Bakanlığı olayın üzerinde çok yönlü soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ