Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer '4 bin Türk çocuğu Hristiyanlaştırıldı'

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurt dışında sahipsiz kalan Türk çocuklarının adeta Hristiyanlaştırıldığını belirterek, ''Büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız'' dedi.

        Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı.

        Bozdağ, yurt dışında sahipsiz kalan 4 bin Türk çocuğunun gençlik daireleri aracılığıyla Hristiyan ailelere verildiğine dikkati çekerek, ''Bu çocuklar adeta Hristiyanlaştırılıyor. Büyük bir dramla büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız'' dedi.

        "MESCİD-İ NEBEVİ'Yİ KİMSE YIKAMAZ"

        Bozdağ, Mescid-i Nebevi'nin yıkılması diye bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

        ''Orada Mecsid-i Nebevi'nin etrafında bulunan bazı konutların yıkılarak çevreni genişletilmesine ilişkin proje hazırlanmış. Yıkılması değil, etrafındaki bazı yerleşim yerlerinin yıkılarak çevresinin genişletilmesidir. O bilgi yanlış. Mescid-i Nebevi'yi hiç kimse yıkamaz. Yıkması da mümkün değildir. Türkiye ve Müslümanlar da bunun karşısında durur. Kimsenin gücü yetmez.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ