Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Paşa paşa seks

        DIŞ HABERLER SERVİSİ / Kasım Cindemir

        Emekli general David Petraeus’u CIA’nın 'en tepe' yerindeki görevinden eden seks skandalı, Afganistan’daki ISAF Komutanı General John Allen’i de aniden içine çekince, olayların akışı ünlü “Coen Biraderler”in elinden çıkan senaryolara benzedi. Oyuncular kadrosu, şimdilik, evli bir CIA Başkanı, evli bir kuvvet komutanı general, evli ve de “ev dışında” aşk arayan iki hırslı kadın, bu kadınlardan birine yarı çıplak fotoğraf yollayan bir FBI ajanı ile bolca figürandan oluşuyor. Jill Kelley’nin aldığı tehdit mesajlarının izini süren FBI, CIA Başkanı David Petraeus ile biyografisini yazan Paula Broadwell’in ilişkisini ortaya çıkarmıştı. Petraeus’un istifasıyla olaylar başdöndürücü hızla gelişirken, Kelley ile ISAF Komutanı John Allen’ın gizli yazışmaları ortaya çıktı. Allen, uygunsuz bir şey yapmadığını söylemişti.

        FLÖRTÜ AŞIYOR

        Ancak, Pentagon tarafından soruşturulan John Allen ile Kelley arasındaki e-mail yazışmalarının adeta 'teleseks' gibi olduğu belirtildi. Üst düzey Pentagon kaynakları, “flört düzeyini aşıyor, cinsel içerikli” diye konuştu.

        ORTAK HESAPTAN YAZIŞMIŞLAR

        Petraeus ile Broadwell’in ortak bir e-mail hesabı üzerinden yazıştıkları belirlendi. Buna göre, birbirlerine yazdıkları seks mesajlarını “taslak” kutusunun içinde tutuyorlardı. Siber dünyanın uzmanları, teröristlerin de yazışmak için aynı yöntemi kullandığını ifade ediyorlar. Ayrıca, takma isimlerle yollanan mesajların “eninde sonunda” gerçek sahibini ele verdiği de belirtiliyor.

        Avrupa’daki EUCOM Komutanlığı için aday gösterilen Allen önce soruşturmanın tamamlanmasını bekleyecek. Kelley, Petraeus ve Allen ile Florida’daki MacDill Hava Üssü’nde tanışmıştı. Broadwell, Jill Kelley’ye yolladığı bir tehdit mesajında David Petraeus’u kastederek “Erkeğimden elini çek” demişti.

        Pentagon tarafından soruşturulan General John Allen ile istifa eden CIA Başkanı Petraeus’la da ilişkisi olduğu iddia edilen Kelley arasındaki e-mail yazışmalarının "tele-seks" boyutunda olduğu ortaya çıktı Petraeus’a Bingazi sorgusu

        PETRAEUS'A BİNGAZİ SORGUSU

        Petraeus, 11 Eylül’de Bingazi’de Libya’nın ABD Büyükelçisi Chris Stevens’ın öldürüldüğü saldırı konusunda ifade verecek. ABD yönetiminden 11 Eylül saldırısıyla ilgili bazı “çelişkili” açıklamalar yapılmış, bir gurp yetkili “kitle protestosu” derken diğerleri “terör eylemi” ifadesini kullanmıştı. Petraeus da, önce “protesto” diyenler arasında yer almıştı. Öte yandan İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Birleşik Hizmetleri Enstitüsü Petraeus’a vereceği ‘Chesney Altın Madalya Ödülü’nü erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ