Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ‘Üstsüz ajan’ kahraman çıktı

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        ABD’de Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı General David Petraeus ile biyografisini yazan Paula Broadwell arasındaki evlilik dışı ilişkinin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanının kimliği belirlendi. Yerel basında çıkan haberlere göre, Afganistan’daki koalisyon güçlerinin komutanı General John Allen’la ilişki yaşadığı ortaya çıkan Jill Kelley adlı kadının bağlantıya geçtiği ajanın, FBI’ın Tampa bölge ofisinde görevli Frederick W. Humphries II olduğu belirlendi.

        İddiaya göre Kelley, yakın arkadaşı olan Humphries’e, Petraeus’un sevgilisi olduğunu iddia eden birinden taciz mesajları aldığını söylemiş, bunun üzerine Humphries de soruşturma açılmasını sağlamıştı. Kelley’ye gönderdiği üstü çıplak fotoğrafları nedeniyle, yerel basında 'üstsüz ajan' adıyla anılan Humphries’in, 1999’da Los Angeles Havaalanı’nda bombalı saldırı düzenlemeyi planlayan Ahmed Ressam adlı teröristin yakalanmasında önemli rol oynadığı, ayrıca 2010 yılında da Tampa’daki Macdill Askeri Üssü’nün girişinde bıçaklı bir saldırganı vurarak öldürdüğü belirtildi.

        SİYASİLERE SIZDIRDI

        Humphries’in soruşturmanın, siyasi nedenlerle hızlı ilerlemediği gerekçesiyle, kamuoyuna yansımasını sağlamak için Cumhuriyetçi siyasetçilerle bağlantıya geçtiği de kaydedildi. ABD Kongresi’nde de dün Bingazi saldırısıyla ilgili olarak, ABD istihbarat ve dışişleri yetkililerinin ifade verdiği kapalı oturumlar düzenlendi. Eski CIA Başkanı David Petraeus da HLN Televizyonu’na verdiği demeçte, “Broadwell’e gizli bilgi vermedim. Bu olayın Bingazi’yle ilgisi yok” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ