Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Beyaz Saray’a da sızdılar

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) eski başkanı David Petraeus’un evlilik dışı ilişkisiyle ilgili skandalın merkezindeki iki kadın Paula Broadwell ve Jill Kelley’nin, generallerle yakın ilişkilerinin yanı sıra farklı ve birbiriyle bağlantısı olmayan vesilelerle Beyaz Saray’ı da ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

        Bir Beyaz Saray yetkilisi, Petraeus’un evlilik dışı ilişkisini ortaya çıkaran soruşturmanın açılmasını sağlayan kişi olan Kelley’nin, ikiz kız kardeşiyle birlikte, eylül ve ekim aylarında Beyaz Saray’da bir yetkilinin konuğu olarak iki yemeğe katıldıklarını söyledi. Kelly ve ailesinin, 6 Kasım’daki başkanlık seçiminden bir hafta önce de Beyaz Saray’ı gezdikleri belirtildi.

        TOPLANTIYA KATILMIŞ

        Yetkili, Petraeus’un biyografisini yazan ve sevgilisi olan Paula Broadwell’in de 2009 ve 2011 yılları Haziran aylarında Beyaz Saray kompleksi içinde bulunan Eisenhower İdari Ofis Binası’nda Afganistan-Pakistan politikası toplantılarına katıldığını kaydetti. Her iki kadının da Beyaz Saray ziyaretleri sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmediği bildirildi. ABD’de eski CIA Başkanı Petraeus’un istifasına yol açan seks skandalının aktörlerinden Paula Broadwell ve Jill Kelley’nin Beyaz Saray’ı ziyaret ettikleri ortaya çıktı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ