Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin 2013 yılına merhaba dedi

        Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, 2013 yılına merhaba dedi. Bu yıl başkent Pekin ve diğer büyük şehirlerde yeni yıla ışık ve lazer gösterileri altında büyük coşku ile girildi.

        Pekin'in tarihi Yazlık Sarayı'nda düzenlenen yeni yıl etkinliğine lazer ışıkları damga vurdu. Dünya mirasları listesinde yer alan bu tarihi mekândaki etkinlikler devlet televizyonu tarafından da canlı olarak verildi.

        Pekin'de yeni yılın coşku ile karşılandığı bir başka merkez ise The Place (Shi Mao Tian Jie) oldu. 250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde dünyanın en uzun ve Asya'nın en büyük LED ekranının altında binlerce kişi yeni yıla muhteşem animasyonu izleyerek, merhaba dedi. Pekin'in finans merkezinde yer alan bu kompleks aynı zamanda Çinlilerin akşam sefasını sürdüğü yerlerin başında geliyor.

        Yeni yıl için son saniyelerine girilirken, hep birlikte geriye doğru sayıldı ve saatler 00.00.00'ı gösterdiğinde büyük bir coşku yaşandı. Halk o anları ellerindeki cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi.

        Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonlarına konuşan Lili isimli Çinli bayan, yeni yıldan çok ümitli olduğunu ve 2013 yılının arkadaşlarına mutluluk ve sağlık getirmesini diledi.

        Arkadaşları ile beraber yeni yılı kutlamak için dışarı çıkan Xü soy isimli Çinli bayan ise 2013 yılını arkadaşları ile karşılamaktan ötürü çok mutlu olduğunu, yeni yıldan ailesine sağlık, tanıdıklarına ise zenginlik dileklerinde bulundu.

        Öte yandan, havanın da soğuk olması nedeniyle Çinlilerin büyük bir kısmı yılbaşını evlerinde televizyonların verdiği yeni yıl eğlence programlarını izleyerek karşıladı.

        Ülke genelinde havanın da soğuk olması nedeniyle Çinlilerin büyük bir kısmı yılbaşını evlerinde televizyonların verdiği yeni yıl eğlence programlarını izleyerek karşıladı. Çin Devlet Televizyonu CCTV tarafından canlı olarak yayınlanan programda, Çin'in ünlü sanatçıları sahne aldı.

        Çin devlet televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan programda, Çin'in ünlü sanatçıları sahne aldı. Programda sahne alan birçok yabancı sanatçı ve yabancı gösteri grupları izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Çinli erkek çocuklarının yapmış oldukları gösteri izleyicileri heyecanlandırdı.

        Bu arada Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao yeni yıl mesajı yayınladı.

        Çin'in büyük şehirlerinden Şanghay, Pekin ve Guangzhou'da ise yeni yıl dolayısıyla şehrin önemli turistlik mekânları ışıklandırıldı. Yeni yıl hazırlıkları kapsamında ülkedeki hemen her yer süslerle donatıldı.

        Çinliler geleneksel yeni yıl bayramına (Bahar Bayramı-Chunjie) ise Şubat ayının ikinci haftasında girmeye hazırlanıyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ