Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Türk siyasetçiye saldırı girişimi!

        Bulgaristan'da Türklerin haklarını korumak amacı ile kurulan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel BaşkanıAhmetDoğan'a saldırı anı kameralara böyle yansıdı. Doğan'ın konuşması sırasında kürsüye kadar gelen saldırgan, silahı Türk siyasetçinin yüzüne kadar yaklaştırıyor. Doğan, ani refleksi ile saldırgandan uzaklaşırken, korumalar da saldırganı etkisiz hale getiriyor.

        Bulgaristan'da Türklerin haklarını korumak amacı ile kurulan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel BaşkanıAhmetDoğan'a saldırı girişiminin görgü tanıkları, saldırganın silahı Doğan'ın şakağına kadar yaklaştırdığını anlattı. Bulgaristan'da HÖH Genel BaşkanıAhmetDoğan'a suikast girişiminde bulunuldu.

        HÖH 8. Olağan Kongresi'nde silahlı bir kişi,AhmetDoğan'ın konuşması esnasında saldırı girişiminde bulundu. Silahı ileAhmetDoğan'a doğru hızlıca koşan biri, ateş edemeden korumalar tarafından etkisiz hale getirildi.

        Doğan'ın durumunun iyi olduğu açıklandı.Öte yandan gözaltına alınan saldırganın 25 yaşındaki Oktay Mehmet olduğu ortaya çıktı. Polis, saldırganın daha önce 6 kez suç işlediğini, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunduğunu açıkladı.

        CHP'li vekil de oradaydı!

        Sofya'daki silahlı saldırı girişimine CHP Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak da tanıklık etti. Öztrak, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Hak ve Özgürlükler Partisi'nin Burgaz delegesi olarak salona girdiğini belirterek, "her şey bir anda oldu, bitti" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ