Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Annesine veda mektubu yazmış!

        İSMAİL KORKMAZ / SOFYA

        Bulgaristan'da Türk Lider Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunan Mehmedof'un saldırıdan önce annesine veda mektubu yazdığı ortaya çıktı. Mehmedof ifadesinde "Öldürmek istemedim amacım siyasi darbeydi" dedi.

        Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunan Oktay Emin Mehmedof verdiği ilk ifadede "Amacım öldürmek değildi" dedi. Balkanlar'daki bölge siyasetini sarsan saldırıyı gerçekleştiren 25 yaşındaki Mehmedof gözaltında psikologlar nezaretinde verdiği ifadede amacının HÖH Lideri Ahmet Doğan'ın ulaşılmaz biri olmadığını göstermek olduğunu iddia etti.

        Doğan'ın başına dayadığı tabancanın, tetiği çekilmesine rağmen patlamadığı kameralar tarafından görüntülenen Mehmdof eyleminin siyasi darbe amacı güttüğünü belirterek "Mevcut politik sistem de değişmeli" dedi.

        Eylemi planlarken ve gerçekleştirirken herhangi bir siyasi oluşum veya grupla bağlantısının bulunmadığını da öne süren Mehmedof ‘Kamuoyuna varolduğumu göstermek ve düşüncelerimin dikkate alınması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Bu eylemim de, ne düşündüğümü göstermek için benim seçtiğim yöntemdir'' diye konuştu. Türk kökenli suikastçi Mehmedof kişiliğini tarif etmesi istendiğinde kendisini "dürüst, ahlaklı ve UYORkararlarını kendi alan biri" olarak tanımladı.

        ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKMUŞ

        Sorgudaki en can alıcı ayrıntı ise saldırgan Oktay Emin Mehmedof'un Ahmet Doğan'a yönelik eylemini gerçekleştirmeden önce annesine bıraktığı veda mektubuydu. Mehmedof, mektubunda annesine öldürülebileceğini belirterek aldığı bu karar nedeniyle eğitimini yarım bıraktığını söylüyor. Suikastçi annesine eğitimini yarım bıraktığı için üzgün olduğunu yazmış.

        Polis saldırganın mektubu önceden annesine gönderip gönderemediğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Bulgar polisi soruşturmayı son derece gizle bir şekilde yürütmeye özen gösteriyor.

        HÖH: SUİKASTÇİ YALNIZ OLAMAZ

        Doğan'a yönelik suikast girişiminin yaşandığı olaylı kongre sonrası Hak ve Özgürlükler Partisi'nin kayıtlı 840 delegesinden salonda bulunan 801'inin de desteğini alarak oybirliği ile genel başkanlığa seçilen Lütfi Mestan, ilk açıklamasını Hebertürk'e yaptı.

        Doğan'a yönelik suikast girişimini nefretle kınayan Mestan saldırganın bu işi tek başına yaptığına inanmadığını, bu olayın ardında organize olmuş ilişkiler bulunduğuna yönelik kuvvetli şüpheleri olduğunu belirterek, ‘Devlet bu saldırının arka planında kalan ilişkiler yumağını çözmelidir. Bu şahıs tek başına bu işi yapmamıştır. Partimize yönelik linç girişimlerinin ulaştığı son nokta olarak gördüğüm bu saldırıyı hazırlayan nefret dolu söylemler iyi incelenmeli ve irdelenmelidir. Saldırganın karanlık gibi görünen ilişkileri süratle aydınlatılmalıdır. Bulgaristan sağlıklı bir demokrasiye kavuşacaksa yaşanan güvenlik zafiyeti de giderilmelidir. Nasıl oluyor da birisi çıkıp elini kolunu sallayarak ülkenin en tanınmış politikacısına böyle bir saldırı düzenleyebiliyor?' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ