Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa'dan ilğinç sesleniş

        Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, inananlara başarı ve maddiyat için Tanrı'yı kullanmamaları çağrısında bulundu.

        Hafta başında, 28 Şubat'ta Papalık görevinden ayrılacağını açıklayan Papa 16. Benediktus, pazar günleri yaptığı Angelus Duası ile Aziz Pietro meydanında toplanan binlere hitap etti.

        Papa 16. Benediktus, kilisenin bir anne, bir öğretmen gibi olduğunu belirterek, gurur ve bencilliği reddederek, bütün üyelerinin ruhunu yenilemesine ve yüzlerini tekrar Tanrı'ya dönmeye çağırdı. Papa, inanç yılı ilan ettikleri bu yılın Tanrı'ya imanı yeniden keşfetmek için elverişli bir zaman olarak niteledi.

        "Her zaman ruhsal bir savaş vardır. Kötü ruh, Tanrı'nın yolundan saptırmaya çalışır" diyen Papa, kötü ruhla mücadele için korkmaya gerek olmadığını belirtti.

        Papa, inanlara "Başarı ve maddiyat için Tanrı'yı kullanmayınız'' diye seslendi.

        Papa 16. Benediktus, inananların kendisine ve kiliseye gösterdiği yakın desteğe de teşekkür etti. Papa'nın konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi.

        Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de Papa'nın bugünkü ve sondan bir önceki Angelus Duası'nı, Aziz Pietro meydanında yaklaşık 50 bin inananın takip ettiğini bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ