Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ruslar çıldırmış olmalı!

        Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Rusya’da, baharın gelmemesinden bıkan halk ilginç bir yönteme başvurdu. İnternette baharın gelmesi için imza kampanyası başlatılırken, hedef sayının 100 bin olduğu açıklandı.

        “Kar, kendi isteğinle ayrıl”, “Bize böyle hava lazım değil. Böyle devam edemez!” sloganlarıyla başlatılan kampanyada, ayrıca kış ülkesi halkına bir de mektup yer alıyor.

        Mektup, “Kış ülkesi iktidarı, Federal Meclisi ve halkına” ibaresiyle başlarken, ardından gelecekle ilgili birçok istek sıralanıyor. Rusya’nın kar tepeleri altında can çekiştiği ve insanların sıcak ülkelere göç ettiği mektupta vurgulanırken, bu yüzden ülkenin parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya olunduğu iddia ediliyor.

        KIŞ AYLARI DIŞINDA YAĞACAK OLAN KAR İNGİLTERE’YE GİTSİN

        Mektupta, kış ülkesindeki federal meclisten, Nisan ayında yapacak karın cezalandırılmasıyla ilgili olarak bir ceza yasası çıkarması istenirken, Sonbahar, İlkbahar ve Yaz ayları dışında Rusya’ya girmesinin yasaklanması isteniyor. Bu arada da, bu dönemde Rusya’ya yağması planlanan karın İngiltere’ye gidebileceği tavsiye ediliyor.

        Mektubun sonunda, bu yıl yağan karın bir daha tekrar etmemesi ve geldiği gibi gitmesi gerektiği tavsiyesi yer alıyor. Kendilerini Kardan Korunma Komitesi olarak tanıtan grubun başlattığı imza kampanyası bir gün içinde 85 imza toplamayı başardı.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2012 yılında yaptığı açıklamada, internette 100 bin imza toplanan bir sosyal konunun, parlamentoda tartışılabileceğini açıklamıştı. Bundan sonra ne olacağı ise merakla bekleniyor .

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ