Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'li NATO Komutanı çok önemli bir açıklama yaptı: CİM BOM BOM

        HABERTÜRK GAZETE / Kasım CİNDEMİR

        NATO’nun İzmir’deki Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) tepesindeki isim Amerikalı Korgeneral Ben Hodges, “Çok önemli bir açıklama yapacağım” dedi ve “Cim Bom Bom” diye bağırdı.

        NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) ve DEİK tarafından başkent Washington’da düzenlenen yıllık toplantılarda yaptığı konuşmaya, “Sizlere çok önemli bir açıklama yapacağım” diye başladı.

        NATO’nun İzmir’deki Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) tepesindeki isim Amerikalı Korgeneral Hodges, ardından da “Cim Bom Bom” diyerek bağırdı. İzmir’de yaşadığı yer itibarıyla GS’li olması gerektiğini belirten Hodges, oturduğu evin altında “GS Mağazası” bulunduğunu ve eve her girişinde “Cim Bom Bom” diye bağırmak zorunda kaldığını ifade etti.

        Korgeneral Ben Hodges, “Ben bir GS taraftarı oldum. Ancak, büyük kutlamanın yapıldığı gece yaşadıklarım, Afganistan’dan ayrılmamdan bu yana benim için en tehlikeli deneyim oldu” dedi.

        İZMİR’DEN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

        İzmir’in NATO için vazgeçilmez bir kent olduğunu söyleyen Ben Hodges, Türkiye talep ettiğinde Patriot füzelerinin yollandığını anlattı. Hodges, “Türkiye’ye yönelik açık ve net bir tehdit yoktu. Scud füzeleri Türk topraklarına düşmüyordu. Türkiye ‘Tehdit var’ dedi. NATO da çok kısa bir sürede Türkiye’nin talebine Patriot sistemleriyle karşılık verdi” diye konuştu. Korgeneral Hodges, bunun, NATO İttifakı’nın bir üyesine duyduğu inanılmaz güven ve saygının ifadesi olduğunu vurguladı. Hodges, kendi komutası altında çalışan ve ABD’li olmayan personelden ve İzmir’den de övgüyle söz etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ