Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa 'Soykırım' dedi

        HABERTÜRK GAZETE / Kasım Cindemir

        Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Fransuva “Ermeniler, 20'nci yüzyılın ilk soykırımına uğradılar” diyerek 1915 olaylarını ilk kez soykırım olarak tanımladı.

        Buenos Aires Başpiskoposu Jorge Mario Bergoglio olarak yazdığı kitapta “Ermeni soykırım tezlerine onay veren” Papa Fransuva, Katolik âleminin ruhani lideri olarak da ilk kez soykırım ifadesini kullandı.

        Ermeni sitelerinin haberine göre Vatikan’da bir grup Ermeni din adamını kabul eden Papa Fransuva, aynı grup içinde yer alan bir kişinin “Atalarım soykırım kurbanı” demesi üzerine, “Ermeniler, 20’nci yüzyılın ilk soykırımına uğradılar” şeklinde konuştu. Böylece, Papa Fransuva geçmişte savunduğu görüşleri teyit etmiş oldu. Papa Fransuva, yazdığı kitabında da Türkleri Nazilere benzetmişti. ABD’deki Ermeni kuruluşlarının bazıları “Papa Fransuva da Barack Obama gibi bir inkârcı haline mi gelecek?” tartışmasını başlatmıştı.

        Beyaz Saray’da göreve başlamadan önce Ermeni tezlerini savunan Obama, ABD Başkanı olduktan sonra “Ankara’yı rahatsız etmeyecek” bir tutum izliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ