Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Türk pilotlar kaçırıldı iddiası

        Lübnan'da 2 pilotun kaçırıldığı THY uçağının kabin ekibi İstanbul'a geldi.

        Kendilerini 'İmam Rıza'nın Ziyaretçileri' olarak tanımlayan bir grup Beyrut'ta 2 türk pilotunun kaçırılması olayını üstlendi.

        Grup, Türk pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması talebinde bulundu.

        Konuya ilişkin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, pilotları kimin kaçırdığı ile ilgili olarak bazı tahminlerinin olduğunu ve pilotların kurtarılması için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

        Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den Lübnan'a gidecekler için "acil durum yoksa Lübnan'a gitmeyin" uyarısında bulundu.

        Havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh'deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü'nde önünü kesen iki otomobilin içinden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan pilotların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

        Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve Lübnanlı yetkililerin iki pilotun serbest kalması için çalıştığını söyledi.Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyrut polisi, otobüs şoförünün ifadesini aldı. Otobüsün de Türk Hava Yolları'na ait olduğu öğrenildi.

        TÜRKİYE'NİN BEYRUT BÜYÜKELÇİSİ ÖZYILDIZ: "PİLOTLARIMIZIN BİR AN EVVEL KURTARILMASI İÇİN LÜBNANLI YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ"

        Lübnan'da THY'nin Murat Ağca ve Murat Akpınar adlı pilotların kaçırılmasına dair medyaya bilgi veren Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, pilotların kurtarılması için Lübnanlı yetkililer ile temas halinde olduklarını belirtti.

        Ellerinde şu an için yeni bir bilgi olmadığını belirten Özyıldız, "Sabaha karşı havaalanından otellerine gitmekte olan THY personelimizi bir gurup silahlı kişiler durdurup 2 pilotumuzu alı koymuşlar. Biz de bunu öğrenir öğrenmez gerekli girişimlere başladık. Temaslarımızı sürdürüyoruz. Pilotlarımızın bir an evvel sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz" dedi.

        YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ

        Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, "Lübnanlı yetkililerden olaya bir an önce bu olaya çözüm bulmalarını, pilotlarımızın serbest bırakılmalarını sağlamalarını talep ettik. Bu taleplerimizi ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen yıl bazı Lübnanlılar Suriye'nin kuzeyinde kaçırılmıştı ve bunların ir kısmı Suriye'de rehin tutuluyor. Bunların aileleri bir süredir bize yönelik tepkilerini ifade etmekteydi. Bazı eylemlerde bulunmuşlardı. Bu eylemlere karşı biz gerekli önlemleri alıyoruz tabi" dedi.

        FİDYE KONUSUNDA TALEP YA DA İSTEK GELMEDİ

        Fidye talebi olup olmadığına yönelik soruya Özyıldız: "Biz fidye konusuna dair bir talep ve istek gelmedi, buna dair fikir yürütmek için erken. Diğer personel otelerinde bir sıkıntı yok. Kendileri ile görüştük, durumları iyi. Öğleden sonraki uçuşumuzda Türkiye'ye dönecekler" dedi.

        LÜBNAN BASINI: YETKİLİLER PİLOTLARIN KURTARILMASI İÇİN GİRİŞİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

        Lübnan basını THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh'deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü'nde kaçırıldıklarını duyurdu. Ağca ve Akpınar'ın önünü kesen otomobillerden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı belirtildi.

        Gelişmeye geniş yer ayıran Lübnan basını, yetkililerin pilotların kurtarılması için girişimlerini sürdürdüklerini duyurdu.

        DAVUTOĞLU YARDIM SÖZÜ ALDI

        Beyrut'tan gelen kötü haber sonrasında Türkiye'den ilk siyasi adım geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile telefon görüşmesiş yaptı. Davutoğlu, pilotların bulunması için yardım sözü aldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ