Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Avustralya'da katliam protestosu

        Avustralya'nın Melbourne şehrinde, Mısırdaki askeri darbe ve darbe karşıtı göstericilere yapılan saldırıları kınamak için şehir merkezinde gösterisi düzenlendi. Gösteride ayrıca Suriye'deki katliamı da kınandı.

        Melbourne'daki gösteri, Victoria Eyalet Kütüphanesi'nin önünde başladı. Rabia işaretli posterler ve Mısır'daki darbecileri kınayan panolar taşıyan göstericiler, uluslararası toplumu, Mısır'daki darbeye karşı harekete geçmeye çağırdı.

        Milli Görüş Teşkilatları ve değişik Türk toplum kuruluşları ile Victoria İslam Konseyi, Avustralya İslam Misyonu, Mısır'da Demokrasiyi Destekleyen Avustralyalılar ve Hume İslam Gençlik Merkezi gibi kuruluşların ortak desteğiyle gerçekleşen "Mısır'daki askeri darbeyi protesto" mitingine yoğun ilgi gösterildi.

        Miting alanında toplanan göstericiler, darbe yönetiminin aleyhinde sloganlar atarken, Muhammed Mursi taraftarlarına ise destekte bulundular. Protestoya yoğun ilgi gösteren Türk toplumun temsilcilerinin yanı sıra, Victoria bölgesindeki diğer Müslüman toplum temsilcileri iştirak etti. Gösterilerde Mısır, Türk ve Avustralya bayrakları açıldı. Protestoda Mısırlı, Endonezyalı ve Türk konuşmacılar söz alarak, yapılan darbeyi lanetlediler.

        Bu arada Batuhan Kaynak tarafından, Muhammed Beltagi'nin Mısırdaki gösteriler sırasında şehit olan kızı Esma için yazdığı mektubu dinleyiciler tarafından duygulu anların yaşamasına neden oldu.

        Gösteri sırasında Victoria Eyalet Polisi geniş güvenlik önlemleri alırken, program sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Melbourne şehir merkezindeki Victoria Eyalet Kütüphanesi'nin geniş alanını dolduran göstericiler, Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia işaretli sarı siyah dövizler taşıdılar. Her yaştan ve farklı milletlerden oluşan mitingde çocukların da yer alması dikkat çekti.

        Konuşmacılar, Avustralya Hükümeti'nin askeri darbeyi kınamasını, barışçıl göstericilere karşı şiddetin bir an önce sona erdirilmesini, anayasal hakların sağlanması ve seçilmiş Mısır Devlet Başkanı'nın vazifesine iade edilmesini istediler.

        Binlerce el ilanı ve broşür de dağıtan göstericiler, bağımsız bir araştırma heyetinin öldürülen masum göstericiler için soruşturma yapmasını da istediler. Gösteride ayrıca Suriye'deki katliamı da kınandı ve Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi ile Suriye lideri Beşşar Esed aleyhinde sloganlar atıldı. Gösteris, Meadow Heights Camii imamı Ahmet Eroğlu'nun okuduğu dua ile sona erdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ