Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin’den Silvio’ya Vatikan elçiliği

        HT GAZETE

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İtalya’ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, İtalya ziyaretinde başı seks skandalları ve mahkemenin verdiği yolsuzluk cezasıyla dertte olan eski başbakan Silvio Berlusconi’yi de unutmadı. Rusya Lideri, Berlusconi’yi konutunda ziyaret edip birlikte yemek yedi. İtalyan basını Putin’in eski dostuna moral vermek için başka adımlar da atabileceğini yazdı.

        Putin’in yolsuzluktan aldığı ceza nedeniyle toplumsal hizmetlerde çalışmak zorunda olan Berlusconi’yi kurtaracak bir plan hazırladığı iddia edildi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Putin, Berlusconi’yi Rusya’nın Vatikan Büyükelçisi olarak atayacak. Berlusconi böylece diplomatik dokunulmazlık kazanacak ve mahkemenin hakkında verdiği toplum hizmeti cezasını çekmek zorunda kalmayacak.

        İddiayı ortaya atan sol gazete Libero, haberine kaynak olarak Berlusconi’ye yakın vekilleri gösterdi. Putin ile Berlusconi’nin dostluklarının eskiye dayandığı biliniyor. Rus lider daha önce Berlusconi’ye bir yatak da hediye etmişti. Söz konusu yatak daha sonra Berlusconi’nin para karşılığı eskort kızlarla birlikte olmakla suçlandığı davaların dosyalarına girmişti. Berlusconi’yle para karşılığı birlikte olan kızlardan Patrizia D’Addario, ifadesinde eski başbakanın kendisine “Putin’in yatağında bekle beni” dediğini iddia etmişti.

        Parlamentodan Bugün Atılabilir

        İtalyan senatörler bugün eski başbakan Silvio Berluconi’nin parlamentodan atılmasıyla ilgili oylama yapacaklar. Öneri kabul edilirse Berlusconi, vergi yolsuzluğundan dolayı kendisine verilen sosyal hizmet cezasını yerine getirmek zorunda kalacak. Eski başbakan Berlusconi birçok kez senatörleri kendisini parlamentodan atmamaları konusunda uyardı

        Papa'yı 45 Dakika Bekletti

        Putin’in İtalya ziyareti birçok açıdan ses getirdi. Rus Lider, Papa Fransuva’yla görüşmesine ulaşımdan kaynaklandığı iddia edilen sebeplerden dolayı yaklaşık 45 dakika gecikti. Görüşmede Katolik Kilisesi’yle Rus Ortodooks Kilisesi arasındaki tarihi sorunlara ve karşılıklı suçlamalara girilmedi. İki lider bunun yerine Suriye’yi ve Ortadoğu’daki durumu konuşmayı tercih etti. Rusya’yla Vatikan arasında olumlu bir havanın oluşmasına yol açan görüşmeye rağmen Putin, Papa Fransuva’yı ülkesine davet etmedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ