Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad’in savaş uçakları elektronik çiplerle vuruyor

        Suriye’de Esad ordusuna bağlı savaş uçakları kullanılan elektronik çipler vasıtasıyla muhaliflerin yerini belirleyerek vurduğu belirtildi. Ajanların yerleştirdikleri sinyal verici elektronik çipler vasıtasıyla yerleri tespit edilen muhalifler savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

        Suriye’de ordunun bombardımanı sebebiyle ağır kayıplar veren muhalifler, savaş uçaklarının yer tespiti konusundaki bir uygulamayı ortaya çıkardı. Muhalifler ele geçirdikleri şahıslara yaptıkları sorgulamada savaş uçaklarının yer tespiti yapma konusunda sinyal verici elektronik çipler kullandığı bilgisini elde etti.

        Ele geçirilen ve işbirlikçi olduğu ifade edilen Riyad Mustafa isimli bir şahsın Esad ordusu tarafından kendilerine verilen sinyal verici çipleri muhaliflerin bulunduğu yerlere bıraktıklarını ve bu şekilde savaş uçaklarının nokta atışı yaparak muhalifleri vurduğunu itiraf ettiği aktarıldı.

        Esad ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep’in Şeyh Mesod, Ferdos, El Sakhur, Şaar ile Şam ve banliyöleri gibi birçok bölgede bu tür elektronik çipler vasıtasıyla vurduğu belirtiliyor.

        Son olarak muhaliflerin önde gelen komutanlarından Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih Halep’te gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ