Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mandela son yolculuğuna uğurlanıyor

        Nelson Mandela'nın naaşını görmek için sabah saatlerinden itibaren Güney Afrika hükümet merkezi (Union Buildings) çevresinde toplanan halk, renkli görüntüler oluşturdu.

        Naaşın, muhafaza edildiği askeri hastaneden konvoyla getirildiği hükümet merkezinin çevresinde belirlenen noktalarda uzun ziyaretçi kuyrukları oluştu.

        Slogan, şarkı ve danslarla duygularını ifade eden halk, saatleri bulan bekleme süresine rağmen Mandela'yı son defa görme isteklerinden vazgeçmedi. On binlerce kişi, Mandela'nın naaşını ziyaret etmek için hükümet merkezinin çevresinde toplandı.

        Mandela hayranı bir genç kız, beş saatttir kuyrukta beklediğini belirterek, "Mandela'ya son defa saygılarımı sunmak ve veda etmek istiyorum. Bizim için bir çok şey yaptı. Her şeyden önce eğitim sağladı. Bugün kamuda çalışıyorsak bu, Mandela sayesindedir" dedi.

        Kuyruktaki bekleyişinin 7 saati bulduğunu ifade eden bir diğer genç kız da "Mandela ,özgürlüğümüz için mücadele verdi. Onu görmek için buradayım" diye konuştu.

        Bekleyişin yıldırmadığı bir Mandela hayranı ise duygularını, "Hiç önemli değil. Atama, her şeyime, rol modelime, ilham kaynağıma, Mandela'ya veda etmek isityorum. Bu nedenle çok mutluyum" sözleriyle ifade etti.

        Mandela'nın naaşını görmek için Güney Afrikalı eşi ve iki oğluyla kuyrukta bekleyen Türk vatandaşı Mehmet Ali Aydoğmuş da efsanevi lider için "İnsanlık ve barış adına değeri ölçülemez bir şahsiyet" ifadesini kullandı.

        Nelson Mandela'nın naaşı akşam saatlerinde yeniden askeri hastaneye nakledildi. Naaş, yarın hastaneden hükümet merkezine konvoyla taşınacak. Mandela, pazar günü doğum yeri Kunu'da toprağa verilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ