Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Enerji Bakanı Moniz: Yurtiçi benzin üretimini artırmayı planlıyoruz

        ABD Enerji Bakanı Dr. Ernest Moniz, Başkan Barack Obama’nın, yurtiçi benzin ve gaz üretiminin artırılmasına olumlu baktığını, bunun yanında iklim değişikliği ve sera düşürücü gazların azaltılmasını da dikkate aldığını söyledi. New York’ta düzenlenen Platts Global Energy Outlook Forum’da konuşan Enerji Bakanı Dr. Moniz, ABD’nin ham petrol ithal ettiğini hatırlatarak, "Obama alternatif yakıtlar ve farklı yatırımlarla verimliliği artırıp bu ithalatı azaltmayı hedefliyor." dedi.

        Forum’a katılan enerji şirket üst yöneticileri ile öğlen yemeğinde bir araya gelen Enerji Bakanı, ABD’nin daha fazla petrol üretme zamanı geldiği halde, benzine olan bağımlılığı azaltmaya kararlı olduklarını ifade etti. Bakan Dr. Moniz, Amerika’daki yerli benzin üretimindeki ithal işlenmemiş benzin alma yasağının bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bakanlığımızın petrol rezervlerinin (SPR) herhangi bir kısmını satmakla ilgili bir planı yok." dedi.

        Foruma katılan uzmanlar, gelecekte enerji ile ilgili teknolojik gelişimi, ülkelerin enerji politikaları ve dünyanın enerjiye bakışının nasıl değişeceği konularını tartıştı. Forumda konuşmacılar arasında yer alan Chrysalix Energy Venture Capital CEO’su Wal van Lierop, devletin yardımı olmaksızın enerji alanında birçok yeni teknolojik gelişmelerle karşı karşıya olduklarını söyledi. Lierop, "Zamanla bu tür gelişmelerin daha da arttığını göreceğiz." diye konuştu.

        Platts Global Energy’nin bazı katılımcılara ödül vermesi ile etkinlik sona erdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ